Mainos

Ahtaajien työtaistelu kiihtyy - Räty syyttää EK:ta valehtelusta

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n puheenjohtaja Timo Räty syyttää Elinkeinoelämän keskusliitto EK:ta tietojen vääristelystä.

Rädyn mukaan EK on kertonut julkisuudessa ahtaajien lakonuhkaan liittyen tahallaan vääristeltyä tietoa.

- Silloin kun puhutaan viennin seisomisesta, täytyy sanoa, että erityisesti työnantajien keskusliiton politiikka on ollut varsinaista vale-emävale-EK-politiikkaa. He kertovat, että Suomen vienti on päivässä 160 miljoonaa euroa. Jos satamat seisovat päivän, tulee 160 miljoonan euron tappio. Eli he tarkoittavat sitä, että jos samana päivänä pitäisi esimerkiksi mennä 100 000 euron arvoinen lasti Sisu kuorma-autoja ja se menee päivää myöhemmin, niin se lakkaisi olemasta. Tässä vääristellään asioita hirveästi, jopa suorastaan valehdellaan, Räty sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Räty tyrmää ajatuksen siitä, että mahdollinen lakko aiheuttaisi Suomen satamille huonon maineen.

- Siihen voin sanoa sen, että jos se olisi kriteeri, niin tänä talvena on tavaroiden kulku jäiden takia myöhästynyt vaikka kuinka. Sehän tarkoittaisi sitä, että Suomi olisi menettänyt maineensa jo kauan sitten.

Ahtaajat uhkaavat sulkea Suomen satamat ensi viikon perjantaina vauhdittaakseen työehtosopimusneuvotteluja.

Container Financen hallituksen puheenjohtaja Kimmo Nordström sanoi Huomenta Suomen lähetyksessä tiistaina, että heillä on lakkoon vastatoimena helposti käytössä ulkomaisia päteviä työntekijöitä ja mahdollisuus reitittää laivoja uudelleen esimerkiksi Venäjän satamiin.

Satamien lakonuhan sovittelu jatkuu huomenna.

(MTV3)

Lue myös:

(9.2.2010)

Katso AKT:n puheenjohtajan Timo Rädyn haastattelu (Huomenta Suomi 11.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.