Mainos

Ahtaajien työnseisaus hiljensi satamat

Ahtaajat ovat järjestäneet aamulla työnseisauksen, joka on hiljentänyt kaikki suuret satamakaupungit. Satamien lakonuhkaa sovitellaan jälleen tänään.

Ahtaajat ovat aloittaneet työnseisauksen Helsingin, Turun, Oulun, Naantalin, Haminan, Hangon, Kaskiten, Rauman, Porin ja Kotkan satamissa. Sen sijaan Vaasan, Kokkolan, Pietarsaaren ja Kemin satamat toimivat toistaiseksi normaalisti.

Helsingin satamista lakko koskee Länsi-Satamaa ja Sörnäistä eikä se vaikuta Helsingin satamien matkustajalaivaliikenteeseen.

-Laivojen purku, ahtaus ja terminaalityöt satamassa ovat pysäytyksissä.Hiljaista on, kertoo Helsingin Sataman satamajohtaja Heikki Nissinen.

Nissisen mukaan Helsingistä lähtevät matkustaja-alukset kulkevat aikataulun mukaisesti. Laivoihin ajetaan myös niitä rekkoja, joiden mukana kuljettajat kulkevat.

Neuvottelu työehtosopimuksesta jatkuvat

Ahtaajien työehtosopimusta koskevia neuvotteluja jatketaan tänään valtakunnansovittelijan toimistossa. Kiista koskee etenkin tilapäistyövoiman käyttöä. Tästä syystä ahtaajat jäivät tulosopimuksen ulkopuolelle.

SAK:lainen Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT vaatii, että ainakin osa jatkuvasti tilapäistöissä olevista työntekijöistä siirretään vakinaisiksi. Vaaditut muutokset koskevat noin 200 ahtaajan työsuhdetta. Satamaoperaattorit puolestaan haluaa nykyistä joustavampia työaikamääräyksiä.

Aiemmat työnseisaukset Kotkan ja Porin satamissa sekä Stora Enson paperitehtaiden alasajo Imatralla ovat kiristäneet neuvottelutunnelmia työmarkkinoilla. Elinkeinoelämän Keskusjärjestö EK:n puheenjohtaja Leif Fagernäs tuomitsi eilen lakot laittomiksi.

Ahtaajien lakko uhkaa pysäyttää Suomen satamat kahden viikon kuluttua, jos sopua ei löydy.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 14.04.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.