Mainos

Ahtaajien työnseisaukset kuohuttavat - ja huvittavat

Ahtaajien tämänaamuinen ulosmarssi käynnisti jälleen tunnekuohun - yksistään MTV3:n uutisten "Ahtaajat protestoivat ulosmarssilla" -artikkeliin on iltapäivään mennessä tullut yli tuhat kommenttia.

Osa kommentoijista on raivoissaan, osa ymmärtää - osa on huvittunut. Kirjaakin ahtaajien ympärillä käytävästä sanasodasta jo kaivataan.

- Voi kun olisi heti ahtaajien lakon alusta lähtien poimittu parhaat palat ja koottu ne yksiin kansiin. Olisi siinä sellainen opus luettavaksi: laidasta laitaan kannanottoja. Mukaan kun on mahtunut niin tosi tiukkoja kuin tosi hauskojakin mielipiteitä. Jännitystäkin on ollut, kun välillä suorastaan tappomeininki, kirjoittaa yksi lukija.

- Onhan se työttömälle ilmaista huvia lukea näitä juttuja. Osa on tietysti katkeroituneita tai muuten eivät hyväksy lakkoja ynnä muuta, mutta tämä on todellista kansanhuvia. Voittaa monen hyvän romaanin tai pokkarin, kirjoittaa toinen lukija.

- Mikä muu ammattikunta on saanut suomalaiset niin takajaloilleen kuin ahtaajat, ihmettelee kolmas.

Osa raivoissaan

- Jaaha, että kun matsi on jo ohi, niin pitää vielä kerran kumauttaa vastustajaa takaraivoon?

- No nythän voi antaa kaikille ahtaajille potkut täysin laillisesti, kun eivät suostu tekemään työnantajan heille osoittamaa työtä työaikana. Halukkaita työhönhakijoita on Facebook täynnä, joten kalliit ulos ja halvemmat ja motivoituneemmat työntekijät vaan tilalle.

Osa sanoo episodin vaikuttavan heidän äänestyskäyttäytymiseensä:

- Tilapäisen työvoiman palkkaaminen on työnantajan täysin laillinen oikeus siinä missä se aiempi lakkokin valitettavasti oli. Lupaan äänestää ensi eduskuntavaaleissa ketä hyvänsä ehdokasta, joka lupaa lähteä ajamaan lakko-oikeuden rajaamista, jotta tällaisilta idioottimaisilta tempauksilta vältyttäisiin jatkossa.

"Ilman lakkoja eivät olot koskaan parane"

- Kaikki, jotka haukkuvat ja paheksuvat työntekijöiden asemaa vahvistavaa toimintaa, eivät voi olla yksinkertaisesti muuta kuin väärässä. Jollei ikinä olisi mikään ala ajanut asemiaan, täällä painettaisiin kuusipäiväistä viikkoa vieläkin pienemmällä palkalla.

Niin sanottua rikkuritoimintaa ihmetellään:

- Mikä teitä rikkureita vaivaa, ettekö tajua että pitää puhaltaa yhteen hiileen ja katsoa omaa napaa pitemmälle?

Toisaalta niin sanottuja rikkureita myös ymmärretään. Nimimerkki "Joskus pakko" vastaa:

- Ei syyllistetä. Tiedän tapauksen, jossa vaihtoehtoja ei ollut, kun oli velkasaneeraus päällä ja maksuvelvoitteet piti hoitaa sovitusti.

Nimimerkki "Kauheeta urputusta" ihmettelee:

- Miten tämäkään päivän lakko teidän elämässänne näkyy?

Kommentit koottu täältä:

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja