Mainos

Ahtaajien lakonuhka ihastuttaa ja vihastuttaa suomalaisia

Suurin osa Suomen satamista pysähtyy ensi viikon perjantaina, jos Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n lakko alkaa. Satamia koskevien ahtaajien lakko on keskustelupalstoilla herättänyt kiivaita mielipiteitä puolesta ja vastaan. Osa on sitä mieltä, että ahtaajien vaatimukset ovat kohtuuttomia, toiset taas pitävät ahtaajien vaatimuksia hyvinkin ymmärrettävinä.

Kohtuuttomina ahtaajien vaatimuksia pitävät ihmettelevät sitä, miksi työehtosopimusneuvotteluissa ahtaajat ovat Suomessa aina ensimmäisenä uhkaamassa lakolla.

- Tosiaan AKT lakkoilee aina ensimmäisenä. Porukka lakkoilee ja rahaa palaa. Menee nimittäin melko kauan korotuksilla tienata näitä lakkopäiviä. Sitten taas jo uusi lakko ja tukitoimi häämöttää, kirjoittaa eräs MTV:n keskutelupalstalla.

- AKT ajaa suomalaisen teollisuuden ulos suomesta. Satamien primadonnat tienaavat 4000 euroa kuussa muutaman viikon koulutuksella. Nyt pitäisi saada 12 kk:n palkkaa vastaava irtisanomiskorvaus normaalin irtisanomisajan palkan ja 500:n päivän ansiosidonnaisen päälle. Onko ahneudella mitään rajaa?

"Työntekijät ajavat vain etujaan"

Monen mielestä Suomessa palkat ovat keskimäärin todella hyviä, joten kovat korotusvaatimukset ovat huonossa taloudellisessa tilanteessa kohtuuttomia.

- Suomen ongelma on se, että me saamme kaikki liikaa palkkaa ja tämä vähän kerrassaan tuhoaa taloutemme, kunnes ei voida maksaa sitä vähääkään. Ongelma vain pahenee kun tässä taloustilanteessa vaaditaan isoja korotuksia, kirjottaa eräs keskustelupalstalla.

Satamissa ahtaajat varautuvat jo mahdolliseen lakkoon. Container Financen hallituksen puheenjohtaja Kimmo Nordström on sanonut muun muassa, että heillä on lakkoon vastatoimena helposti käytössä ulkomaisia päteviä työntekijöitä ja mahdollisuus reitittää laivoja uudelleen esimerkiksi Venäjän satamiin. Mielipide on suivaannuttanut monet suomalaiset.

- Sekö on ratkaisu, että suomalaisille ahtaajille annetaan kenkää ja otetaan Virosta ja Puolasta pojat tilalle. Kyllä Suomessakin pitäisi työntekijöitä kuunnella, sillä etujaanhan he vain ajavat, mieltää eräs MTV:n keskutelupalstalla.

- Maailmasta löytyy kaikille aloille tekijöitä halvemmalta kuin mitä suomalaiset ovat. Vuokrataan Venäjältä Siperia suomalaisten loppusijoituspaikaksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.