Mainos

Ahtaajien ja autoliikenteen neuvottelut jatkuvat — sovun uskotaan syntyvän

Helsingin Hakaniemessä on jatkettu autoliikenteen ja satamien ahtaajien palkkaratkaisusta sopimista.

Autoliikenteen työnantajaliiton toimitusjohtaja Hannu Parvela sanoi saapuessaan neuvottelupaikalle, ettei sopu ole vielä lähellä.

– Edelleen AKT vaatii yli raamin meneviä rajoja. Pidän mahdollisena, että sopimus on huomenna aamulla valmis, jos AKT joustaa palkkavaatimuksessaan.

AKT:n puheenjohtaja Timo Räty kiisti Parvelan väitteen ja sanoi AKT:n pitävän kiinni raamiratkaisusta.

– Haluamme saada palkkaratkaisun aikaiseksi siinä kuin muutkin palkansaajat, Räty painotti.

Parvela ja Räty olivat yhtä mieltä siitä, että sovun syntymiseksi on kuitenkin olemassa riittävästi aikaa. Sopimuksen on oltava valmis huomenna aamulla.

– Tämä päivä ja ensi yö näyttävät, mitä tapahtuu, sillä kaikki on vielä auki. Ratkaisu tehdään niin nopeasti kuin on mahdollista. Vielä aineksia sopimukseen ei ole, siksi pitää varautua siihen, että neuvotteluissa menee pidempään. Aika riittää sopimuksen saamiseksi, tahto ja kyky ovat ne asiat, jotka ratkaisevat, Räty sanoi.

Rädyn mukaan AKT ei ole hankala neuvottelukumppani, vaan neuvottelujen venymisen taustalla on keskitettyjen ratkaisujen neuvotteluperinne.

– Työnantajapuolella on ollut sellainen tapa keskitetyissä ratkaisuissa, että teollisuus, kauppa ja julkinen sektori pitää olla kiinni ennen kuin he aloittavat neuvottelut kanssamme. Meillä tosiasialliset neuvottelut alkoivat vasta tämän viikon torstaina iltapäivällä. Siihen nähden olemme toimineet nopeasti.

Satamaoperaattorien toimitusjohtaja Juha Mutru uskoo, että myös ahtaajien sopimus saadaan valmiiksi määräaikaan mennessä.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.