Mainos

Ahtaajien Facebook-värväys herättää kannatusta ja raivoa

Ulkopuolisen työvoiman värvääminen satamiin Facebookin kautta on kirvoittanut valtavasti keskustelua MTV:n uutissivustolla.

Pelkästään MTV:n nettikysymykseen Hyväksytkö ahtaajien rekrytoimisen Facebookissa? tuli yli 4 000 vastausta.

Vastaajista valtaosa, 80 prosenttia, on sitä mieltä, että ulkopuolisen työvoiman värvääminen internetin kautta on hyväksyttävää. 20 prosenttia vastusti asiaa.

Värväyksen hyväksyvät perustelevat näkemystään etenkin taloudellisilla seikoilla. Heidän mielestään lakkoilu vaikeuttaa taloustilannetta ja työttömyys voi kasvaa. Tämän vuoksi on oikeutettua saada satamat pyörimään, vaikka sitten ulkopuolisen työvoiman avulla.

- Ehdottomasti! Jos pieni avainryhmä voi tällä tavoin kyykyttää koko kansantaloutta, niin pihalle joka aasi ja uudet ahkerat tilalle Facebookin tai minkä tahansa tuutin kautta!

- Suomi on muutenkin taloudellisessa ahdingossa ja syvenee vaan, ellei asioihin puututa. Epäreilu ajankohta isänmaatamme kohtaan lakkoilla. Tästä on tullut nyt ketjureaktio, joka syventää talousahdinkoa. Paljon tulee lisää työttömiä, kun hommat eivät kulje.

- Ei saakeli muutama tuhat ukkoa saa viedä Suomea "konkurssiin".

Vaatimukset kohtuuttomia

Useat Facebook-värväyksen hyväksyvät pitävät ahtaajien vaatimuksia kohtuuttomina.

- En hyväksy, että viattomat kärsivät näiden humalassa olevien lakkoilijoiden takia. Lakko ei ole oikeutettu! Heidän palkkansa on liian suuri jo nyt.

- Täysin kohtuuttomat vaatimukset porukalla, joka jo nyt on käsittämättömän ylipalkattu. Kuten itsekin sanovat: "Ahtaamaan oppii ahtaamalla". Äkkiä uudet miehet kehiin. Uskoisin, että halukkaita löytyy puolta pienemmällä palkalla.

- Ei lakko-oikeus saa merkitä kohtuuttomien työehtojen vaatimista. Tämä on kiristystä!

- Ahtaajien lakon perusteet ovat työ- ja sopimusoikeuteen liittyviä asioita. Työsopimuslaissa ei ole mainintaa vuoden irtisanomisajan palkasta. Se toteutuu toista kautta eli veronmaksajien rahoittamana. Jos työnantaja alkaa maksaa vuoden irtisanomisajan palkan, nyt voimassa olevat verorahoin rahoitettavat korvaukset on poistettava.

Lakko-oikeus vaarassa

Vastustajat puolustavat kantaansa lakko-oikeudella. Ahtaajien lakko on laillinen, joten siihen ei heidän mielestään tulisi puuttua palkkaamalla ulkopuolisia töihin.

- Suomessa on lakko-oikeus. Tämä on laillinen lakko, vaikka harmittava. Kyllä lakkorauha pitäisi taata. Ei se saavutettu mahdollinen hyvä jää vain yhden ryhmän käyttöön.

- Naurattaa ja hävettää tuo punttisalibroilereiden aloitus rekrytoida Facebookia käyttäen muita samanmielisiä. Ollaanko tässä nyt ihan rehellisiä muita ammattilaisia kohtaan? Lakkoilu on laillista toistaiseksi.

- Nuoret eivät ymmärrä, kuinka yhteiskunta toimii ja mistä kaikesta on kyse. Ei tullut ilmainen koulutus taivaasta, vaan siitäkin on aikanaan "taisteltu" samoin kun ahtaajat nyt hakevat irtisanomisturvaan parannuksia. Ehkä hekin aikanaan osaavat arvostaa pysyvää turvattua työsuhdetta, nykymuoti kun on pätkätyö, osa-aikatyö, vuokarafirmat.

- Suomen kansan solidaarisuus on pahasti kateissa! Jos joku ryhmä hakee parannuksia lakon kautta, niin ei sinne silloin mene muut sössimään! Pitäisi ymmärtää jo maalaisjärjellä.

- On niin väärin, että työnantaja saa tehdä tällaista. Ihmiset eivät oikein ymmärrä sitä, että lakko toimenpide on lakko ja sitä tulee kunnioittaa. Seuraavaksi meiltä viedään kaikki oikeudet lakkoilla.

Rikkureita vai ei?

Vastauksissa käydään kovaa vääntöä siitä, onko ulkopuolisten työntekijöiden värväyksessä kyse rikkureista vai ei.

- Törkeää käytöstä sekä rekrytoijilta että niiltä, jotka menevät tekemään rikkurityötä. Jos duunarit haluavat parannusta asemaan, tulisi kaikkien seistä rintamassa. Pidän rikkureita ahneina paskoina.

- Totta kai hyväksyn! Kummaa aliälyporukkaa tuo kaljaa kittaava ahtaajajengi! Suomessa on työttömyyskassat ja päivärahat, mutta ahneudella ei tunnu olevan mitään rajaa. Täällä kutsutaan rikkureiksi niitä, jotka mm. FB:n kautta ovat menneet töihin, vaikka rikkuri tarkoittaa liittoon kuuluvaa, joka haluaa tehdä duunia eikä pelkästään vetää Eduskuntatalon portailla tiukkaa viinaa.

- Kyseessä on laillisen lakon murtoyritys rikkurivoimin. Lakkorikkuri on lapsenraiskaajaan verrattava ihmishylkiö. Facebook ahtaajien nimet ja kuvat esille jatkotoimenpiteitä varten.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.