Mainos

Ahonen pelkää tilauksien hiipuvan lakon takia

Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahosen mukaan AKT:n lakon jatkuessa joitain paperilinjoja jouduttaisiin sulkemaan pysyvästi ja tilauksien siirtyvän muille toimittajille.

- Jos nyt spekuloitaisi niin, että tämä kestäisi viikkoja, niin eihän sitä kiistää voi, etteikö silloin pysyvästi Suomesta menetettäisi tilauksia. Todennäköisesti paperiteollisuudessakin jouduttaisi yhteistoimintamenettelyjä käymään joidenkin tuotantolinjojen sulkemisestakin.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Ahonen on erityisen huolestunut nousussa olevan paperitalouden tilanteesta, kun paperikoneita joudutaan pysäyttämään lakon takia.

- Kyllä niille tilauksille ottajia valitettavasti tällä hetkellä on, että siinä suhteessa viikko vielä menee, ehkä kaksikin, mutta jos pidempään jatkuu tämä tilanne, niin sitten asiakkaat ilman muuta haluavat turvata toimitukset ja silloin he kääntyvät jonkun muun toimittajan puoleen.

Ahonen kuitenkin ymmärtää AKT:n vaatimuksia.

- Kysymys on asiasta joka on jo edellisellä kerralla sovittu. Edellisellä kerralla AKT suostui tietynlaisiin myönnytyksiin, ehkä voisi sanoa jopa huononnuksiin työehtosopimuksessa ja nyt työnantajapuoli luistaa siitä mitä on sovittu.

"Suomessa halvempaa irtisanoa väkeä kuin Euroopassa"

Ahosen mukaan Suomessakin kaivattaisiin Euroopassakin tuttua niin sanottua kultaista kädenpuristusta irtisanomistilanteisiin. Ahosen mukaan Eurooppalaisessa vertailussa suomalainen muutosturva on todella vaatimatonta luokkaa.

- Muualla päin Eurooppaa se maksetaan selkeästi esimerkiksi työsuhteen keston mukaan laskettuna.

Ahonen uskoo, että Suomessa on suljettu paljon parempi kuntoista kapasiteettia, koska Suomessa on todella halpaa irtisanoa työntekijöitä.

- Muistetaan muun muassa teknologiateollisuudesta tuo Wärtsilän dieselmoottorilaitos. Sehän suljetiin ja Italiassa jäi paljon huonompi käymään ja siinähän syntyi toimitus- ynnä muita ongelmia sitten Wärtsilälle.

Katso Paperiliiton puheenjohtajan Jouko Ahosen haastattelu (Huomenta Suomi 9.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.