Mainos

Ahonen: Paperiteollisuuden kilpailua vääristävät tuet pois

Paperiliiton puheenjohtajan Jouko Ahosen mukaan tukiaisten voimalla paisuva liikatuotanto painaa paperin hintatasoa Euroopassa, ja aiheuttaa Suomen paperiteollisuudelle merkittävää vahinkoa.

Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen patistaa Suomea vaikuttamaan EU-puheenjohtajuuskaudellaan siihen, että paperiteollisuuden kilpailua vääristävät tuet poistettaisiin EU:n sisällä. Ne ovat hänen mukaansa aiheuttaneet suurta vahinkoa Suomen paperiteollisuudelle.

- Suomalaistehtaiden kilpailuasema on vaikea, kun kilpailijana on esimerkiksi markkinoiden vieressä eli keskellä Eurooppaa sijaiseva kierrätyskuitua käyttävä ja teknisesti uusi tehdas, jonka pääomakuluista vastaavat suurelta osalta veronmaksajat, Ahonen kuvasi tänään Kuusamossa.

Tukiaisten voimalla paisuva liikatuotanto painaa paperin hintatasoa erityisesti Euroopassa.

Ahonen antoi suomalaisfirmoillekin moitteita lyhytnäköisyydestä, kun ne ovat olleet rakentamassa ylikapasiteettia Keski-Euroopassa.

- Näin toimien ei Suomessa sijaitsevaa paperiteollisuutta kehitetä. Tarvitsemme uudenlaista kasvustrategiaa, jolla jalostusastetta nostetaan ja raaka-aineita hyödynnetään laaja-alaisemmin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.