Mainos

Ahon vapaa hyväksyttiin

Eduskunta on myöntänyt keskustan puheenjohtajalle Esko Aholle pitkän vapautuksen kansanedustajan työstä.

Puhemiesneuvosto päätti kannastaan äänin 9-6


Päätös syntyi täysistunnossa äänin 91-77. Ennen istuntoa asiaa käsitellyt puhemiesneuvosto puolsi poissaoloanomuksen hyväksymistä äänin 9-6.

Aho aikoo olla poissa eduskunnasta syyskuun alusta ensi vuoden kesäkuun loppuun saakka. Hänen tarkoituksenaan on osallistua vierailevana luennoitsijana Harvardin yliopiston koulutus- ja tutkimusohjelmiin Yhdysvalloissa.

Aho luopuu edustajapalkkiosta


Esko Aho on ilmoittanut luopuvansa edustajanpalkkiostaan ja korvauksistaan Harvardin-vierailunsa ajaksi. Hän uskoo, että palkkiolaki saadaan muutettua ennen hänen lähtöään. Muussa tapauksessa hän aikoo maksaa saamansa rahat takaisin eduskunnalle. Äänestystulokseen Aho oli tyytyväinen. Hän kertoi olevansa helpottunut, että juttu on nyt loppuun käsitelty. -Pelkäsin jo, että tästä tulee presidentinvaalien kolmas kierros, Aho sanoi. Hän sanoi olleensa valmistautunut myös kielteiseen päätökseen. Aho ei kertonut, miten hän aikoo rahoittaa oman ja perheensä oleskelun Yhdysvalloissa. Hän sanoi, että monet yhteisöt olivat jo ottaneet häneen yhteyttä. -Toivottavasti nyt sitten löytyy tahoja, jotka ovat valmiita lähtemään tähän mukaan. Jo ennen kuin päätös tuli, ovat monet aika pienet yhteisöt ilmaisseet halunsa lähteä mukaan. Tottakai he haluavat siitä vastiketta, päästä osallisiksi siitä annista, jota olen Harvardista saamassa, Aho sanoi nimiä paljastamatta.

Puheenjohtajuus kiinnostaa yhä


Aho toisti olevansa edelleen valmis jatkamaan keskustan puheenjohtajana. -Mutta en ole erityisen pettynyt, jos puolue katsoo, että löytyy veres uusi vetäjä, ja vaihdos halutaan tehdä nyt. Keskustan kunnallisvaalikampanjointiin hän ei aio osallistua. -Se ei ole niinkään puoluejohtajavaali vaan paikallisvaali. Ahon mukaan hänen äänestäjänsä Helsingissä eivät ole arvostelleet Harvard-suunnitelmaa. Kritiikkiä on tullut muilta tahoilta kuin omilta äänestäjiltä. -Se näyttäytyi samanlaiselta kuin tuo äänestystulos, eli keskilinjan oikealla puolella löytyi enemmän ymmärtämystä. Aho ei uskonut, että hänen saamansa lupa johtaisi suureen ruuhkaan hakemuksia kansanedustajille. -Todellisuudessa mahdollisuus tällaiseen lähtöön tulee olemaan harvojen käytössä. Täällä annettiin ymmärtää, että kutsuja satelee kun kättään nostaa, mutta se ei pidä paikkaansa. Äänestäjien suhteen edustaja tietysti ottaa erittäin suuren riskin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.