Mainos

Ahon musiikki esille Euroopassa

Säveltäjä Kalevi Ahon musiikkia esitellään laajasti Itävallassa ensi kuussa. Keväällä luvassa on konsertteja muualla Euroopassa.

Itävallan konsertit aloittaa Lahden kamarimusiikkiseura, joka esittää Ahon kvinteton alttosaksofonille, fagotille, alttoviululle, sellolle ja kontrabassolle 7. marraskuuta Wienissä. Seuraavana päivänä Lahden kamarimusiikkiseura esiintyy Grazissa, jossa kuullaan alttosaksofonikvinteton lisäksi teokset Solo IV sellolle, Solo V fagotille ja Solo VI kontrabassolle.

Aho itse on kutsuttu samaan aikaan Grazin musiikkikorkeakouluun pitämään sävellyksen mestarikurssia ja luentoja.

Kuuluisa itävaltalainen nykymusiikkiyhtye die reihe omistaa marraskuun puolivälissä Ahon musiikille konsertin, jonka ohjelmassa on kvintetto huilulle, viululle, kahdelle alttoviululle ja sellolle. Konsertin alussa filosofian tohtori Christian Heindl haastattelee säveltäjää.

Itävallan konserttien yhteydessä Kalevi Ahosta lähetetään ohjelma ORF-kanavalla ja Die Presse -lehdessä ilmestyy säveltäjän haastattelu.

Myös Prahassa esitellään Ahon musiikkia ensi kuussa Tshekin filharmonisen orkesterin kamarimusiikkisarjassa. Konsertin ohjelmassa on kvartetto huilulle, alttosaksofonille, kitaralle ja lyömäsoittimille ja sen esittää prahalainen Afflatus-yhtye.

Kevättalvella Lyypekin ooppera esittää Kalevi Ahon oopperan Ennen kuin me kaikki olemme hukkuneet saksankielisenä versiona. Luvassa on 12 esitystä helmikuussa.

Ahon oboekvintetto kuullaan Antwerpenissä ja Gentissä maaliskuussa De Vlaamse Operan kamarimusiikkikonserteissa. Kalevi Ahon Kiinalaisia lauluja laulaa puolestaan Mari Palo Pariisin Suomi-instituutissa keväällä.

(Sivut ainoastaan englannin kielellä.)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.