Mainos

Ahon kampanja maksoi yhdeksän miljoonaa

Keskustan Esko Ahon presidentinvaalikampanja maksoi 8,95 miljoonaa markkaa. Suurimmat tuotot kerättiin grafiikan, vaalimateriaalin ja Ahon kirjan myynnistä, jotka toivat yhteensä liki kuusi miljoonaa markkaa.

Aho

Tämä käy ilmi Suomalainen suunta -yhdistyksen tänään julkistamasta kampanjatalouden yhteenvedosta vaalien ensimmäiseltä ja toiselta kierrokselta. Vaalikampanjan menot ja tulot kulkivat yhdistyksen kautta. Vaalien voittaja Tarja Halonen oli liikkeellä yli 2,5 miljoonaa markkaa pienemmällä panostuksella. SDP ja tukiyhdistys Presidentti 2000 kertoivat huhtikuussa, että Halosen kampanja maksoi 6,2 miljoonaa markkaa.

Mainonta suurin menoerä

Ahon kampanja sai yksityisiltä ihmisiltä ja yhteisöiltä lahjoituksia liki miljoona markkaa. Keskustan avustukset olivat 1,3 miljoonaa. Taloudessa on toistaiseksi kattamatta 600 000 markkaa, joka aiotaan kerätä syksyyn mennessä.

Rahaa uskotaan kertyvän mm. elokuussa ilmestyvän vaaleista kertovan kirjan ennakkomyynnistä sekä grafiikan ja muiden kirjojen kaupasta. Suurimman potin menoista, 3,3 miljoonaa markkaa, veivät lehti-ilmoitukset.

Tv-mainonta maksoi 1,8 miljoonaa ja painatusmateriaali suunnitteluineen 1,1 miljoonaa markkaa. Loppu kului mm. tilaisuuksien ohjelmamenoihin ja vuokriin, palkkoihin ja erilaisiin toimistomenoihin. Vaalityöhön sisältyi kolme maakuntakierrosta ja 30 isompaa vaalijuhlaa. Vaalikirjoja myytiin lähes 20000 kappaletta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.