Mainos

Aholla malli aluehallintoon

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho haluaisi muuttaa Paavo Lipposen hallituksen toteuttamaa aluehallintouudistusta. Ahon mielestä lääninhallinnon tehtävistä pitää kaikki mahdollinen siirtää valtion muille piirihallintoviranomaisille. Jäljelle jäävät tehtävät voitaisiin hänen mukaansa hoitaa suurin piirtein vanhan lääninjaon mukaisissa toimipisteissä.

Maaherroja ei Ahon mielestä tällaisessa mallissa tarvittaisi lainkaan. Aho sanoo Turun Sanomien haastattelussa aikovansa tarjota mallia hallitusohjelmaan, mikäli hän on mukana seuraavan hallituksen ohjelmasta neuvoteltaessa.

Oppositiojohtaja haluaisi hallitusohjelmaan myös valtion ylimmän hallinnon uudistamisen. Ahon mukaan hallinnossa on edelleen turhaa kaksiportaisuutta: sekä ministeriöitä että keskusvirastoja.

Aho ei kannata kansliapäälliköiden virkojen politisoimista niin, että päälliköt vaihtuisivat hallitusten mukana. Sen sijaan hän vahvistaisi ministereiden asemaa antamalla mahdollisuuden palkata lisää avustajia. Ministerit joutuvat Ahon mukaan liian usein edustamaan kansliapäällikön tai ministeriön kantaa pystymättä tekemään omia itsenäisiä arvioita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.