Mainos

Aholla kannatusta komissaariksi

Keskustan kenttäjohtajat kannattavat Esko Ahoa komissaariehdokkaaksi. Aho itse ei ole kiinnostunut paikasta.

Keskustan piirien ja sisarjärjestöjen puheenjohtajat kannattavat Sitran tulevaa pääjohtajaa ja entistä pääministeriä Esko Ahoa keskustan komissaariehdokkaaksi.

Sanomalehti Ilkan kyselyssä Ahoa kannatti keskustan ehdokkaaksi viisitoista kahdestakymmenestäviidestä vastanneesta. Pääministeri Matti Vanhasen talouspoliittinen neuvonantaja Olli Rehn sai kannatusta neljältä vastaajalta. Rehn oli kuitenkin puheenjohtajien selkeä suosikki siinä tapauksessa, että vastikään Sitraan valittu Aho kieltäytyisi Brysselin komennuksesta.

Aho kertoo, ettei hän ole käytettävissä ehdokkaaksi.
-Olen jo kauan sitten sanonut, että komissaaripaikan suhteen minun nimeni yli voi vetää viivan, eikä ole mitään syytä sitä käsitystä muuttaa, Aho totesi STT:lle.

Kakkosvaihtoehtojen kakkoseksi Rehnin jälkeen nousi Vanhasen kabinetin valtiosihteeri Risto Volanen. Entinen pääministeri Anneli Jäätteenmäki sai yhden hajaäänen, samoin kuin entinen ulkoministeri Paavo Väyrynen.

Kolme puheenjohtajaa ei halunnut kertoa kantaansa. Vanhanen sanoi viimeksi viikonloppuna ajavansa nyt puhemies Paavo Lipposta komission puheenjohtajaksi, eikä ole halunnut ottaa kantaa muihin ehdokkaisiin.

Keskustan kentältä on silti alkanut nousta vaatimuksia, että komissaarinpaikka olisi aika saada keskustalle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.