Mainos

Aholaita hyväksyttiin yrityssaneeraukseen

Tampereen käräjäoikeus hyväksyi tänään halpamyyntiketju Kalevi Aholaita Oy:n yrityssaneeraushakemuksen. Oikeus määräsi selvitysmieheksi asianajaja Juha Rantasilan, jonka on laadittava ehdotus saneerausohjelmaksi syyskuun loppuun mennessä.

Aholaidan velat ovat noin viisi miljoonaa euroa. Suurin velkoja on Nordea Pankki. Aholaidan viime vuoden tulos oli miljoona euroa tappiollinen. Yhtiön liikevaihto oli 20,2 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Kari Mattssonin mukaan Aholaidan viime syksynä aloittamat omat saneeraustoimet eivät ehtineet vaikuttaa riittävän nopeasti ja yhtiö ajautui maksukyvyttömään tilaan keväällä.

-Uskon, että yrityssaneerausohjelman avulla yhtiö saadaan jaloilleen muutamassa vuodessa. Perustoimintamme on sinänsä kannattavaa, kun velkataakasta johtuvat rahoitusongelmat saadaan ratkaistua, Mattsson uskoo.

Aholaidalla on yhteensä 26 myymälää pääkaupunkiseudulla, Tampereella sekä muualla Pirkanmaalla ja Hämeessä. Työntekijöitä on yhteensä noin 140. Mattssonin mukaan liikkeiden lukumäärä on jatkossa 20-25 ja työntekijämäärä pysyy kutakuinkin ennallaan. Kannattavuutta pyritään kohentamaan muun muassa hakemalla osalle myymälöistä nykyistä parempi sijaintipaikka ja korvaamalla pienimmät myymälät isommilla yksiköillä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.