Mainos

Aho varoittaa työttömyyden ja työvoimapulan loukusta

Esko Aho peräänkuuluttaa laajaa yhteiskunnan rakennemuutosta työn tekemisen ja teettämisen turvaamiseksi.

Sitran yliasiamies Esko Aho pelkää Suomen ajautuvan suuren työttömyyden ja suuren työvoimapulan samanaikaiseen loukkuun.

- Se on pahinta mitä nopeasti ikääntyvän väestön haasteen kanssa kamppailevalle kansakunnalle voi tapahtua, Hämeen Sanomissa, Keskipohjanmaassa ja Savon Sanomissa kirjoittava Aho toteaa.

Hänen mielestään politiikan, yritysten ja työmarkkinajärjestöjen täytyisi uskaltaa uudistaa rakenteita hyvän sään aikana, jotta ne olisivat kunnossa, kun huonommat ajat väistämättä koittavat.

Yliopistojen remontti, kunnallisten palvelujen tuottamisen perusteellinen uudistaminen tai paikallisen sopimisen laajentaminen työmarkkinoilla ovat esimerkkejä hankkeista, joiden nopea täytäntöönpano on Suomen tulevan menestyksen elinehto.

Entisen pääministerin mielestä myös suomalaisten asenteiden on muututtava, jotta työn tekeminen ja teettäminen voidaan turvata. Hänen mukaansa kiinalaisten ja intialaisten maailmanvalloitus selittyy suurelta osin maan kansalaisten asenteilla, eli muun muassa palavalla halulla menestyä.

Asennemuutos on kuitenkin Ahon mukaan mahdoton ilman, että myös hyvinvointiyhteiskunnan rakenteisiin puututaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.