Mainos

Aho valoi uskoa vaalityöhön

Keskusta tavoittelee syksyn kunnallis- ja europarlamenttivaaleissa kaksoisvoittoa ja suurimman puolueen asemaa. Puheenjohtaja Esko Aho arvioi tänään Helsingissä, että keskusta lähtee nyt vaaleihin selvästi paremmasta asemasta kuin puolitoista vuotta sitten eduskuntavaaleissa.

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan keskustan kannatus on 3-4 prosenttiyksikköä vähemmän kuin sosiaalidemokraattien.
-Ero on 100 000 ääntä. Jos demareilta lähtee 50 000 ääntä, olemme samalla viivalla, Aho laski ja valoi uskoa puolueensa kenttäväkeen.

Hän uskoi keskustan ehdokkaiden menestykseen myös eurovaaleissa, kun "suosituimman suomalaisen kilpailu on kohta ohi". Hänen mukaansa keskustelu vakavoituu, kun ihmiset ryhtyvät kysymään, kuka heidän asiaansa pystyy parhaiten ajamaan EU-parlamentissa.

Aho listasi keskustan vaalitavoitteiksi työreformin eli työnteon ja yrittämisen yhteiskunnan, kumppanuuteen perustuvan ehyen Suomen ja ehyen ihmisen sekä erilaisen maan politiikan.
-Keskusta on poliittisista päävaihtoehdoista ainoa, joka selkeästi sitoutunut erilaisen maan politiikkaan. On vaikea olla eri mieltä, on helppo mennä virran mukana.

Keskustan puheenjohtaja linjasi myös puolueen oppositiopolitiikkaa. Ahon mukaan keskusta ei halua olla tyhjää haukkuva rakkikoira eikä vallan sylikoira vaan kansanvallan vahtikoira.

Helsingissä kokoontui viikonvaihteessa noin 300 keskustavaikuttajaa eri puolilta maata. Kaksipäiväinen kokous oli lähtölaukaus puolueen vaalityölle. Kunnallisvaalien ehdokasasettelu on puolueella vielä kesken. Eurovaaliehdokkaat on sen sijaan jo nimetty.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.