Mainos

Aho: Työreformia vääristellään

Keskustan puheenjohtajan Esko Ahon mielestä puolueen ajaman työreformin vastustajat eivät ole tutustuneet esitykseen tai vääristelevät tahallaan keskustan sanomaa. Aho vastasi SAK:n johdon esittämään arvosteluun tänään keskustan puoluevaltuuskunnan kokouksessa Kouvolassa. SAK vaatii Ahoa täsmentämään väitettään vääristelystä.

Aho huomautti, että keskustaan on viime päivinä yritetty iskeä lamahysterian lietsojan ja palkansaajan perivihollisen poltinmerkkiä. Hänen mukaansa keskusta ei julista sotaa SAK:ta tai järjestäytynyttä ammattiyhdistysliikettä vastaan, vaan työttömyyttä ja sen seurauksia vastaan. Aho on havainnut työreformikeskustelussa kaksi väärinkäsitystä. Paikallinen sopimineen ei ole tarkoitettu syrjäyttämään valtakunnallisia työehtosopimuksia vaan täydentämään niitä. Lisäksi paikallisen tason sopija on keskustan mallissa ammatillisesti järjestäytynyt työyhteisö eli useimmiten luottamushenkilö.

Työreformi tähtää Ahon mukaan siihen, että verotus, sosiaaliturvan rahoitus ja työelämän pelisäännöt viritetään siten, että työn tekeminen ja työn antaminen kannattaa nykyistä paremmin.
-Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että syntyy lisää matalapalkka-alojen työtä. Se kuulostaa kenties kovalta "pitsanpaistajayhteiskunnalta", kuten työministeri Liisa Jaakonsaari (sd.) sitä nimitti, Aho sanoi.

Hän kehotti kuitenkin muistamaan, ettei nyt luoda vaihtoehtoa huipputeknologian osaajille vaan yli puolen miljoonan työttömän armeijalle. Aho lupasi lähettää välittömästi keskustan työreformipaperit kaikille SAK:n ja muiden työmarkkinajärjestöjen johtaville luottamushenkilöille, jotta kaikki voisivat tästedes puhua samasta asiasta.

Ahmavaara vaatii Ahoa täsmentämään väitettään

SAK:n johtaja Pekka Ahmavaara vaatii Ahoa täsmentämään väitettään, jonka mukaan SAK olisi valehdellut kertoessaan keskustan työreformin vaikutuksista palkansaajille.
Ahmavaaran mukaan SAK on tutustunut huolellisesti ja tarkasti keskustan työreformikaavailuihin. SAK:n valtuusto hyväksyi tänään Nurmijärvellä päätöslausuman, jonka mukaan keskustan työreformi romuttaisi työehtosopimukset ja niiden yleissitovuuden. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.