Mainos

Aho tuomitsee Ahtisaaren puheet

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho arvostelee voimakkaasti presidentti Martti Ahtisaaren puuttumista Suomen pankin nimityksiin jo asian valmisteluvaiheessa.

-Presidentillä on riittävästi vaikutusmahdollisuuksia nimitysroolissaan ja siinä hänen pitäisi pitäytyä. En pidä hyvänä yritystä puuttua pankkivaltuusmiesten kantaan, Aho toteaa Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisessa.

Ahtisaari pyysi keskiviikkona eduskunnan pankkivaltuustoa ottamaan aikalisän asian valmistelussa. Pankkivaltuusmiehet ovat varsin yksimielisiä sitoutumattoman Matti Vanhasen nostamisesta Suomen Pankin pääjohtajaksi. Vasemmistopuolueet haluavat Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtajan Jukka Pekkarisen pankin johtokuntaan Vanhasen paikalle, mikä ei taas sovi johtokunnan pienentämistä ajaneille kokoomukselle ja keskustalle.

-Olen hyvin huolissani siitä, kuinka tämä käynnissä oleva peli vaikuttaa Suomen Pankin asemaan. Se on hirveän herkkä kysymys etenkin nyt, kun keskuspankin itsenäisyyttä on pyritty korostamaan, Aho sanoo Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.