Mainos

Aho torjuu kolmen suuren hallituksen

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho ei pidä kolmen suuren puolueen yhteishallitusta ensisijaisena vaihtoehtona vaalien jälkeen. Ahon mukaan kuluva vaalikausi on osoittanut, että liian laaja pohja johtaa parlamentaarisen menon vääristymiin. Syntyy mielikuva siitä, että enemmistö on oikeassa.

Aho otti esimerkiksi Emu-ratkaisun, joka tehtiin tiedonannon pohjalta. Jos hallitusrintama olisi ollut kapeampi, hallituksen olisi pitänyt Ahon mukaan suhtautua nöyremmin kansalaismielipiteeseen ja opposition näkemyksiin. Aho pohti vaalien jälkeisiä yhteistyökuvioita keskustan tänään päättyneen eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä. Hän huomautti, etteivät keskusta ja SDP ole edes käyneet yhteisiä hallitusneuvotteluja sitten vuoden 1983. Se ei ole Ahon mukaan ollut hyväksi Suomen kannalta.

Omaa hallitustaan vuonna 1991 muodostaessaan Aho kaavaili kolmen suuren puolueen koalitiota, mutta SDP jättäytyi neuvotteluista sivuun. Lipposen hallitusta koottaessa ei puolestaan keskustaa haluttu Ahon mukaan samaan pöytään. Maanantaina sekä Aho että ryhmän puheenjohtaja Aapo Saari arvostelivat kovin sanoin kokoomuksen toimintaa. He kuitenkin kiistivät tavoittelevansa punamultaa eli keskustan ja SDP:n hallitusyhteistyötä. Vaalituloksella on ratkaiseva merkitys. Aho korosti myös tänään, ettei yksittäisistä asioista voi vetää johtopäätöksiä puolueiden suhtautumisesta toisiinsa. Erimielisyydet kokoomuksen kanssa eivät koske mitään maata kaatavia suuria linjakysymyksiä.

Natura hoidettiin Ahon mukaan huonosti, mikä aiheuttaa hyvin suurta levottomuutta. Keskusta vastustaa myös eduskuntavaalien siirtohanketta, jollaiseksi Aho tulkitsi kokoomuksen puheenjohtajan Sauli Niinistön asiaa koskevan esityksen. Kolmantena kysymyksenä Aho mainitsi suhtautumisen taloudelliseen tulevaisuuteen. -Ei pitäisi olla liian varma siitä, että kaikki hyvä toteutuu toivotulla tavalla. Emme pidä viisaana sitä, että Suomen taloutta rakennetaan vain yhden kortin eli talouskasvun varaan.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.