Mainos

Aho suuttui palkkakirjoittelusta

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho on loukkaantunut tavasta, jolla hänen tilapäistä paluutaan eduskunnan istuntoon kesken Harvard-vapaan on käsitelty julkisuudessa.

Aho ilmoitti tänään pyytävänsä, että eduskunta ei maksaisi hänelle palkkiota myöskään niiltä päiviltä, jos hän Suomessa käydessään osallistuu eduskunnan istuntoihin. Ilta-Sanomat kertoi tänään, että syyskauden ensimmäiseen täysistuntoon eilen saapunut Aho kuittaa yhden päivän eduskuntatyöstä kulu- ja muine korvauksineen runsaat tuhat markkaa.

"Tuhannen markan napinpainallus", kertoi räväkkä otsikko. Eduskunta on myöntänyt Aholle vapautusta eduskuntatyöstä 5:nnestä syyskuuta ensi kesäkuun 30. päivään asti. Ahon omasta pyynnöstä puhemiesneuvosto päätti keväällä, ettei hänelle makseta tältä ajalta edustajanpalkkiota eikä kulukorvauksia. Tämä ei koske kuitenkaan päiviä, jolloin Aho osallistuu eduskunnan istuntoihin.

Viikonlopun UKK-juhlia varten Suomeen saapunut Aho kertoi, että hän aikoi palata heti Yhdysvaltoihin, mutta joutui jäämään ainakin perjantaihin asti. Hänet on kutsuttu kuultavaksi STT:n doping-oikeudenkäyntiin. Aho oli eduskunnan istunnossa myös tänään.

-Pidin itsestäänselvyytenä, että kun olen Suomessa, en voi olla pois eduskunnasta. Aho paheksui, että nyt julkisuudessa yritettiin luoda kuvaa, että hän olisi eduskunnassa ahneuttaan ja palkan toivossa.

Aho pysyy ehkä pois eduskunnasta

Aho ei kertonut, aikooko hän reagoida mahdollisesti myös jollakin muulla tavalla itseään koskevaan uutisointiin.

-En osaa sitä vielä sanoa, mutta lähden nyt hyvin tyytyväisellä mielellä Yhdysvaltoihin niin pian kuin se suinkin on mahdollista ja jään miettimään, milloin seuraavan kerran eduskuntatyöhön sitten mahdan osallistua. Jos palkkion maksamista ei voi estää, Aho kertoi, että hän joutuu harkitsemaan, jättääkö sitten osallistumatta eduskunnan istuntoihin Suomessa käydessään.

Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen kertoi myöhemmin, että palkkion maksamatta jättäminen ei lain mukaan ole mahdollista sellaisilta päiviltä, jolloin Aho osallistuu eduskuntatyöhön.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.