Mainos

Aho: Suurtyöttömyys ei poistu uusilla leikkauksilla

Valtiontalouden leikkauksia 1990-luvun alussa alulle panneen Keskustan puheenjohtajan Esko Ahon mielestä poliittisessa keskustelussa on kokonaan unohdettu, että säästämisen syyt ovat viime vuosina muuttuneet.

- Toisin kuin silloin, nyt valtion velkaantumisella on yksi syy ylitse muiden, suurtyöttömyys. Se ei poistu uusilla menojen leikkauksilla vaan rohkeilla reformeilla, joilla yrittämisen ja työnteon edellytykset saadaan Suomessa kuntoon, Aho sanoi tänään Savonlinnassa.

Sanomalehti Itä-Savon 90-vuotisjuhlassa puhuneen Ahon mielestä vanhan kaavan mukaisella leikkauslinjalla jatkaminen johtaa yhä useammin näennäissäästöihin. Valtion menot korkeintaan tilapäisesti pienenevät, mutta samalla monet julkisen vallan perustehtävät tulevat yhä huonommin hoidetuiksi.

- Ainoa kestävä tie valtiontalouden tasapainoon kulkee työttömyyden vähentämisen kautta. Suomen on mahdollisimman nopeasti siirryttävä leikkausten tieltä uusien mahdollisuuksien tielle. Se edellyttää totuttujen asioiden rohkeaa muuttamista, Aho sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.