Mainos

Aho: Suomi hukkaamassa suuren mahdollisuuden

Suurimman oppositiopuolueen keskustan puheenjohtaja Esko Aho arvostelee hallituksen EU-politiikkaa. Hänen mielestään Suomi on yksinkertaisesti hukkaamassa sen suuren mahdollisuuden, jonka jäsenyys EU:ssa toi.

Aho perustelee arvosteluaan Suomen Tietotoimiston haastattelussa sillä, että alueellisuus ja maakunnallisuus on tyystin unohdettu EU-politiikassa. Päinvastoin kuin muualla Euroopassa Suomessa ollaan ottamassa pois niitä välineitä, joilla alueet pystyisivät kehittämään itseään.

Aho syyttää hallitusta myös pohjoisen ulottuvuuden unohtamisesta. Nyt Suomella olisi etsikkoaika käsillä saada EU:n politiikassa aikaan semmoisia muutoksia, joilla pohjoisen maan erilaiset näkökulmat ja tavoitteet saadaan esille.
-Me vain seurailemme valtavirtaa, olemme tahdottomia ajopuita ilman, että pyrkimyksemme näkyvät, hän moittii.

Tulevilta europarlamentaarikoilta Aho toivoo joukkuehenkeä. Suomalaisten pitäisi pystyä viemään läpi pohjoinen näkökulma. Hän myöntää, että europarlamentilla ei ole juuri valtaa meneillään olevassa hallitusten välisessä konferenssissa. Parlamentin tärkein vaikutus kuitenkin hänen mielestään on, että sen työn kautta voidaan vaikuttaa siihen ilmapiiriin, jonka pohjalta jäsenvaltiot tekevät päätöksiä.

Niin europarlamenttivaleilla kuin kunnallisvaaleillakin on Ahon mielestä tällä kerta hyvin selvä yleispoliittinen ulottuvuus. Kunnallisvaaleissa tämä näkyy etenkin siinä, että valtiovallan toimet vaikuttavat nyt suoraan kuntien ja maakuntien asemaan ja toimintamahdollisuuksiin.
-Se, miten kunnat voivat tuottaa palveluja ja kehittää itseään, riippuu erittäin paljon tänä päivänä siitä, mikä on valtiovallan politiikka, hän muistuttaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.