Mainos

Aho sukkuloi halki Suomen

Keskustan presidenttiehdokkaan Esko Ahon mielestä äänestäjät pitävät vaaleissa tärkeimpänä sitä, minkälaisia arvoja ja ihanteita tuleva presidentti edustaa.

Aho, Esko

-Ei ole pelkästään kysymys vain siitä, kuka henkilö tulee presidentiksi, vaan minkälaisia arvoja hän vie eteenpäin. Tässä ei ole kysymys puoluekannasta, vaan arvomaailmasta, Aho vetosi vaalikampanjansa loppusuoralla tänään.

Aho sukkuloi päivän aikana Helsingistä Turun, Tampereen, Jyväskylän, Kuopion ja Oulun kautta Kokkolaan ja kotiin Kannukseen. Suihkukonekyydin tarjosi pohjanmaalainen yritys.

Turun tilaisuudessa formulakuski Mika Salo kävi yllätysvieraana vauhdittamassa kampanjaa.

-Mistä näin paljon ihmisiä on tullut? Aho ihmetteli Tampereen Keskustorilla väkijoukon puristuksessa.

-He haluavat nähdä tulevan presidentin, keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Gunnar Graeffe kuulutti. Graeffen mukaan keskustapuolue ei ole koskaan aikaisemmin ollut näin suosittu Tampereella. Toritapaamisessa tungeksi noin 500 ihmistä - melko tasapuolisesti naisia ja miehiä.

Aholle etsittiin torilta jalustaa

Aho ilmoitti aluksi, ettei hän halua enää pitää puheita, koska kaikki tietävät jo hänen mielipiteensä. Pääosa puolituntisesta menikin nimikirjoitusten kirjoittamiseen kuvakortteihin.

Yleisö vaati Ahoa nousemaan ylös jalustalle tungoksen keskeltä. Kun torilta ei löytynyt presidenttiehdokkaalle sopivaa koroketta, Aho kiipesi lopulta vaalibussin portaille.

Lyhyessä arvovetoomuksessaan Aho sanoi haluavansa pitää Suomen sosiaalisesti ja alueellisesti ehjänä.

-Jos lasten ja nuorten asiat eivät ole kunnossa, tämän maan asiat eivät ole tulevaisuudessa kunnossa.

-Yhdenvertaisuuteen liittyy se, miten kohtelemme vanhuksia ja huolehdimme niistä, jotka ovat jo päivätyönsä tehneet, Aho päätti ja sai vastaukseksi hyvä-huutoja ja taputuksia.

Tampere-Pirkkalan lentoasemalta presidenttiehdokas lennätettiin Jyväskylään kaupungin kävelykadulle ja Laajavuoren SM-hiihtoihin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.