Mainos

Aho MTV3:lle: Nokian tilanne ei vaikuttanut päätökseeni

Nokian johtokunnan jäsenen tehtävät jättävä ja Yhdysvaltain huippuyliopistoon Harvardiin tutkimusohjelman pariin siirtyvä Esko Aho kertoo MTV3:n uutisille, ettei ole muuttamassa Yhdysvaltoihin, vaan asuu jatkossakin pysyvästi Suomessa.

– Olen 3-4 kymmenen päivän jaksoa Harvadissa syksyllä ja 4-5 kymmenen päivän jaksoa keväällä, Aho kertoo.

– Nokian johtokunnasta jään pois, koska en voi sovittaa näitä tehtäviä ajallisesti yhteen. Pitää olla realisti, Aho perustelee.

Nokia kertoi tänään Esko Ahon Senior Fellow -nimityksestä Harvard Kennedy Schoolin Mossavar-Rahmani Center for Business and Government -keskuksessa. Harvardin yliopistoon kuuluva Harvard Kennedy School keskittyy yhteiskuntapolitiikan ja julkishallinnon tutkimukseen.

Aho kertoo, että Harvard-hanketta on pohjustettu viime marraskuusta saakka, jolloin yliopisto otti häneen yhteyttä. Helmikuussa Aho ilmoitti, että on kiinnostunut tehtävästä ja asia varmistui lopullisesti huhtikuussa.

Kyseessä on tutkimushanke, johon liittyy myös luentojen pitämistä ja osallistumista erilaisiin seminaareihin. Vastaaviin ohjelmiin pyydetään päättäjiä, joilla on vähintään 20 vuoden kokemus korkealta päättäjatasolta. Aho toimi Suomen pääministerinä vaikeina talousvuosina 1991-95.

– Jokainen räätälöi tutkimushankkeissa omat tehtävänsä, Aho kertoo.

Nokian vaikeuksilla ei ole Ahon mukaan mitään tekemistä päätöksen kanssa. Hän jatkaa Nokialla konsulttipohjalta.

– En lähde Harvardiin ja jätä Nokiaa, vaan jatkan Nokiassa ja lähden Harvardiin, Aho kuvailee.

Edellisen kerran Aho oli Harvardissa 2000-luvun alussa, jonne hän lähti vuoden 2000 presidentinvaalien jälkeen. Nyt tilanne on toinen.

– Aika lailla toinen. Tiedän minne olen menossa ja tunnen ihmiset jo valmiiksi.

Katso Raimo Pitkäsen juttu (Seitsemän uutiset 30.5.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.