Mainos

Aho moittii vaalikeskustelua värittömäksi

Politiikasta luopuva ex-pääministeri Esko Aho moittii käynnistynyttä vaalikeskustelua.

Ahon mukaan puolueet puhuvat ympäripyöreästi esimerkiksi työttömyyden tai verotuksen alentamisen tarpeesta, mutta arkailevat kertoa yksityiskohtaisesti, miten ne aikovat tavoitteet saavuttaa.

Vaikuttaa siltä, että Aho pitää myös Anneli Jäätteenmäen johtaman nyky-Keskustan linjauksia epätäsmällisinä. Aho muistutti, että vuoden -99 yksityiskohtainen työreformi-ohjelma toi Keskustalle vaalivoiton, vaikka mielikuvan mukaan Keskusta kärsi tappion.

- Nyt näyttää siltä, että kaikki ovat oivaltaneet tämän ja lähteneet siitä, että vaaleissa pärjää, kun varoo esittämästä mitää rohkeaa, radikaalia ja menemästä yksityiskohtiin, Aho heittää.

Vuonna -95 valtaan noussut nykyinen hallituspohja asetti tavoitteekseen työttömyyden puolittamisen vuoteen -99 mennessä, mutta tavoite ei ole lähellä toteutumistaan vielä nytkään.

Aho ei maininnut sanaa SAK, mutta kaukana ei ole tulkinta, jonka mukaan hänen mielestään ay-liikkeen pelko on estänyt Lipposen hallitusta lähtemästä railakkaaseen työelämän uudistamiseen.

- Näyttäisi siltä, että Suomessa vallitsee sellainen ilmapiiri, jossa on helpompi sietää esimerkiksi työttömyyttä ja sen seurauksia, kuin niitä keinoja, joita työttömyyden alentamiseksi olisi tehtävä, Aho kritisoi.

On totta, että Keskusta kuului viime vaalien voittajiin, mutta toisaalta se kuului myös hallitusneuvottelujen harvoihin häviäjiin. Puolueen oppositioasema johtuu osin myös työreformista.

Omia työllistämiskeinoistaan Aho ei puhunut. Hänestä politiikasta luopuvan ei pidä häiritä vaalityötä.

(Kymmenen uutiset 05.02.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.