Mainos

Aho: Laaja hallituspohja uhka parlamentarismille

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho pitää laajaa hallituspohjaa uhkana parlamentaariselle järjestelmälle. Aho katsoo pääministeri Paavo Lipposen (sd.) johtaman laajapohjaisen hallituksen sortuneen vallankäyttöön, joka ei ole hyväksi Suomelle.

-Kun hallitus voi kaikissa tilanteissa luottaa eduskunnan suuren enemmistön, etujärjestöjen sekä valtamedian tukeen, sen ei tarvitse normaaliin tapaan keskittyä päätöstensä perustelemiseen tai niiden ankkuroimiseen kansalaismielipiteeseen, Aho kirjoittaa tänään Turun Sanomien kolumnissaan.

Aho korostaa, että hallituksen valtaa tasapainottavien vastavoimien ja hallituksen itsekritiikin puutteesta aiheutuvat ongelmat ovat vain pahentuneet vaalikauden aikana. Esimerkkinä vaarallisesta vallankäytöstä Aho mainitsee muun muassa tapaus Sundqvistin.
-En millään usko, että tavanomainen parlamentaarinen enemmistöhallitus olisi sortunut sellaiseen kansan oikeustajua syvästi loukanneeseen toimintatapaan kuin Lipposen hallitus Ulf Sundqvistin vahingonkorvausten sovittelussa, Aho kirjoittaa.

Erityisen huolissaan Keskustan puheenjohtaja on Lipposen hallituksen tavasta sivuuttaa kansan mielipide Emu-ratkaisua pohdittaessa. Esko Aho muistuttaakin kolumnissaan, että "hallitusvaltakin on kansan valtaa".
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.