Mainos

Aho ja Halonen presidenttikisan kärjessä

Presidenttikyselyjen kärjessä keikkuneet Esko Aho ja Tarja Halonen ovat repäisseet yhä selvemmän etumatkan muihin ehdokkaisiin. MTV:n uusimmassa mielipidekyselyssä Riitta Uosukaisen kannatus on romahtanut alle 20 prosentin. Myös Elisabeth Rehnin alamäki jatkuu.

Keskustan Esko Aho on noussut selvästi presidenttikisan kärkeen. Ahon kannatus on noussut jo 37 prosenttiin. Kakkoseksi on ponkaissut SDP:n Tarja Halonen, joka saa kyselyn mukaan 32 prosentin kannatuksen. Kärkikaksikko on vetäissyt jo lähes ylivoimaisen kaulan muihin ehdokkaisiin. MTV:n edelliseen presidenttikyselyyn verrattuna sekä Aho että Halonen ovat selvästi lisänneet kannatustaan.

Kokoomuksen Riitta Uosukaisen suosio sen sijaan on romahtanut yli kymmenen prosenttiyksikköä, vain 17 prosenttiin. Myös RKP:n Elisabeth Rehnin alamäki näyttää jatkuneen, kannatus on laskenut kahdeksaan prosenttiin. Vihreiden Heidi Hautalakin näyttää tipahtaneen vaalien kääpiösarjaan. Hänen kannatuksensa on kaksi prosenttia.

Ilkka Hakalehdon ja Risto Kuisman kannatusluvut ovat ennallaan. Kyselyn mukaan molemmat saavat vaalien ensimmäisellä kierroksella yhden prosentin kannatuksen.

Aho suosikkina myös toiselle kierrokselle

Aho voittaisi toisella kierroksella kaikki vastustajansa, myos Halosen

Myös vaalien toisella kierroksella Aho voittaisi kaikki vastustajansa. Halonen antaisi tiukimman vastuksen, mutta Uosukainen häviäisi toisella kierroksella jo reilusti. Kaikkein selvimmin Aho voittaisi Elisabeth Rehnin.

Rehn häviäisi toisella kierroksella myös Uosukaiselle, ja lähes samoilla luvuilla myös Haloselle. Halosen ja Uosukaisen välisen kilvan voittaisi Halonen.

Tutkimuksen teki Research International ja sitä varten haastateltiin 2012 ihmistä. Haastattelut alkoivat 27. joulukuuta ja päättyivät eilen. Tutkimuksen virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.