Mainos

Aho iloitsi

Presidentinvaalissa jatkoon selvinnyt Esko Aho luottaa siihen, että hänen ja Tarja Halosen kerran koetellut vaaliteemansa purevat äänestäjiin myös vaalin toisella kierroksella. Aho arvioi, että hänen viestinsä yhtenäisestä Suomesta ja huoli maan jakautumisesta oli mennyt perille.

Aho haluaa korostaa arvokysymyksiä. Ensimmäisellä kierroksella keskustelu oli Ahon mielestä jäänyt pintapuoliseksi, kuten ehdokkaiden perhetaustojen selvittelyksi. -Mitä ratkaisevia eroja äänestäjät löytävät ehdokkaiden maailmankatsomuksissa, tämä tekee toisen kierroksen mielenkiintoiseksi, Aho pohdiskeli vaalin tuloksen selvittyä.

Aho ei paljastanut vielä illalla, millä keinoilla hän aikoo vaalin toisella kierroksella hurmata äänestäjät Helsingissä ja Uudellamaalla, missä hänen kannatuksensa jäi selvästi alhaisemmaksi kuin muualla Suomessa. Aho lupaili tietoja uusista virityksistä jo alkuviikosta.

Halonen iloitsi ykköspaikasta

Pitkäksi venyneiden päiväunien vuoksi Yleisradion vaalivalvojaisista melkein myöhästyneen Halosen hymy leveni illan mittaan, kun hän alkoi ottaa ääntenlaskennassa Ahoa kiinni ja pian myös ohitti tämän. Halonen kertoi varautuneensa huonompaankin, koska hän pääsi aloittamaan oman kampanjointinsa muita ehdokkaita myöhemmin.

Aho ei tunnustanut tulosta pettymykseksi. Hän sanoi, että tavoitteena oli päästä ennen joulua kahden kärkeen, ja se tavoite saavutettiin. Aho korosti pitkin iltaa, että tilanne nollataan nyt, ja edessä on kokonaan uusi vaali. Kumpikaan ehdokkaista ei lukuisten tivaamistenkaan jälkeen rohjennut veikata, missä määrin he uskovat saavansa tukea niistä äänestäjäryhmistä, joiden oma ehdokas putosi ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Aho korosti, ettei äänestäjiä voitaisi jakaa porvarillisen ja vasemmistolaisen ehdokkaan äänestäjiin. Sellainen ei tilanne hänen mielestään ollut edes ensi kierroksella. -Tämä tekee Halosesta vaikean vastustajan, hän huomautti.

Yleisradion vaalivalvojaisten vilinässä Aho sai reippaan halauksen jatkosta pudonneelta Elisabeth Rehniltä. Aho kiitti Rehniä reilusta kilpailusta. -Olinkohan liiankin reilu, Rehn heläytti naureskellen.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.