Mainos

Aho: Hallitus tyly maaseudulle

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho arvostelee Lipposen hallitusta toimettomuudesta maaseudun ja maatalouden kohtalon kysymyksissä.

Hallitus on Ahon mielestä lähtenyt siitä, että markkinavoimat säädelkööt ja että yhteiskunnallisin toimenpitein ei maatalouden ja maaseudun kehitykseen erityisesti enää puututtaisi.
Sunnuntaina keskustan kekrijuhlassa Kortesjärvellä puhunut Aho nosti esille hallituksen maanhankintalain purkamiseksi tekemän esityksen, jota hän piti huonona ja epäviisaana. Ahon mukaan nytkin tarvitaan välineet, joilla turvataan se, että sekä maatalous- että metsämaa pysyvät niin pitkälle kuin mahdollista niiden ihmisten omistuksessa, jotka itse vastaavat myös sen hoitamisesta.

Ahon mielestä hallituksen asenne on vaarallinen paitsi maaseudun, myös koko kansantalouden kannalta sen takia, että maaseudulla ja maataloudella on suuri merkitys paitsi ruuan tuottajana, niin myös puuhuollolle ja koko puunjalostusteollisuudelle.
-Jos käy niin, että meillä ei ole elävää ja hyvin hoidettua maaseutua, niin meillä ei ole myöskään hyvin hoidettua puuhuoltoa. Jos meillä ei ole hyvin hoidettua puuhuoltoa, niin koko kansantalous kärsii siitä kohtalokkaalla tavalla, totesi Aho.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.