Mainos

Aho: Hallituksen turvattava Suomen edut Emu-ratkaisussa

Esko Aho vetosi Keskustan Kouvolan puoluekokouksessa hallitukseen, että se hoitaisi tehokkaasti Suomen edut päätettäessä Euroopan talous- ja rahaliiton Emun kolmanteen vaiheeseen liittyvien ja ulkopuolelle jäävien EU-maiden suhteista.

Silloin Suomella olisi todella aito valinnan mahdollisuus Emu-ratkaisua tehtäessä. Itse rahaliittoa Aho vastustaa. Jos Emu syntyy, Ahon mielestä Suomessa olisi järjestettävä neuvoa-antava kansanäänestys.

Poliittisessa katsauksessaan Aho otti kantaa tasavallan presidentti Martti Ahtisaaren torstaina turvallisuuspolitiikasta pitämään puheeseen. Ahon mielestä Suomen puolustukselle ei pidä sälyttää muita tehtäviä kuin oman maan puolustaminen. Ahtisaari määritteli tehtäväksi myös osallistumisen kansainvälisiin tehtäviin.

Ahon mielestä kansainväliseen kriisienhallintaan on tulevaisuudessakin osallistuttava vapaaehtoisista reserviläisistä erikseen koottavalla joukolla. Eduskunta päättää ensi viikolla hallituksen esittämän puolustusvoimissa koulutettavan valmiusjoukon perustamisesta, mitä keskusta vastustaa.

Aho uskoo syksyn kunnallis- ja eurovaaleissa laajan kansalaismielipiteen olevan, että Suomen ongelmat eivät ratkea pääministeri Paavo Lipposen hallituksen politiikan avulla. Hän ei ollut vielä kuitenkaan valmis ennustamaan hallituksen kaatumista. Hallituksen työllisyyspolitiikkaa Aho arvosteli voimakkaasti.

Aho yksimielisesti puheenjohtajaksi

Keskustan puoluekokous on valinnut Esko Ahon yksimielisesti puolueen puheenjohtajaksi. Aho aloittaa neljännen kaksivuotiskauden keskustan johdossa. Myös puoluesihteeri Pekka Perttulan nimeäminen uudelle kaudelle sujui ilman soraääniä. Sen sijaan varapuheenjohtajavaalin tulos ratkeaa vasta myöhemmin illalla. Nykyisten varapuheenjohtajien Sirkka-Liisa Anttilan, Maria Kaisa Aulan ja Seppo Kääriäisen ohella ehdokkaina ovat keskustanuorten puheenjohtaja Mikko Alkio ja kansanedustaja Aino Suhola.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.