Mainos

Aho ei kannata kuntien vähentämistä

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho ei kannata suunnitelmia vähentää kuntien lukumäärää. Ahon mielestä tällaiset esitykset tehdään liian usein vain keskushallinnon näkökulmasta eikä kuntien tarpeiden mukaan. Viimeksi viikonloppuna sisäministeri Kari Häkämies esitti kuntien määrän huomattavaa vähentämistä, jotta kuntalaisille voitaisiin taata tasokkaat palvelut edullisin kustannuksin.

Turun Sanomiin kirjoittamassaan kolumnissa Aho neuvoo ottamaan mallia elinkeinoelämästä, jossa avainsanana on ollut verkostoituminen.

Aho, Esko, naamakuva MTV:n studiossa


-Se tarkoittaa pienten yritysten ryhmittymistä tiiviiseen yhteistyöhön tai suurten jakautumista pieniksi, itsenäisiksi ja tulosvastuullisiksi yksiköiksi. Pienuuden ja suuruuden etujen yhdistämien voi Ahon mukaan onnistua myös julkisten palvelujen tuottamisessa. Erikoissairaanhoidon tai ammatillisen koulutuksen järjestämiseen suurimmatkin kunnat ovat yksinään liian pieniä. Aho suosittelee Häkämiehelle ja muille kuntakoon suurentajille kuntien kurittamisen sijasta vilkaisua omaan pihapiiriin.

-Miten onnistuu valtion keskushallinnon uudistaminen? Onko se pystynyt samanlaisiin toimintojen uudistuksiin ja säästöihin joita kunnissa on viime vuosina toteutettu, Aho kyselee.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.