Mainos

Aho ei halua Suomen Pankkiin

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho ei aio pyrkiä Esko Ollilan seuraajaksi Suomen Pankin johtokuntaan. Aho vakuutti tänään, ettei hän ole kiinnostunut tehtävästä.

Ahon mukaan keskusta asettaa tehtävään ehdokkaan, joka täyttää vaatimukset. Henkilön valintaan vaikuttaa kuitenkin mm. pankin sisäinen työnjako. Kun tiedetään, mitä tehtäviä paikan haltijalle tulee, asetetaan ehdokas sen mukaisesti.

Keskustalla uskotaan olevan mahdollisuudet säilyttää sananvalta Ollilan seuraajaa valittaessa. Keskusteluun henkilöstä on Ahon mukaan hyvää aikaa, koska Ollila on jäämässä eläkkeelle vasta vuodenvaihteessa.

Nykyisistä johtokunnan jäsenistä Ollila on keskustan, Matti Louekoski SDP:n ja Matti Korhonen kokoomuksen mandaatilla. Korhonen ei tullut pankkiin politiikasta, vaan Metsäteollisuuden toimitusjohtajan paikalta.

Ahon mukaan Ollilalla on keskustalainen tausta, mutta hän ei ole ollut pelkästään kiintiöpaikalla. Aho kehui Ollilan olevan ammattimies, joka on erityisesti viime aikoina kantanut huomattavaa vastuuta.

Suomen Pankin johtokunnan jäsenen paikalta ovat siirtyneet eläkkeelle Ahoa edeltäneet kaksi pääministeriä Kalevi Sorsa (sd.) ja Harri Holkeri (kok.).

Keskustan varapuheenjohtajakilvasta pois jättäytynyt entinen kauppa- ja teollisuusministeri Seppo Kääriäinen ei hänkään kiirehtinyt ehdokkaaksi Suomen Pankkiin. Kääriäisen mukaan samaan päivään osuneilla hänen ja Ollilan luopumisilmoituksilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.