Mainos

Aho: Budjetti unohtaa työttömät ja työllistäjät

Suurimman oppositiopuolueen keskustan puheenjohtaja Esko Aho arvostelee hallituksen budjettiesitystä siitä, että siinä unohdetaan hallituksen päätavoite eli työttömyyden puolittaminen. Ahon mukaan hallitus ei edes yrittänyt tehdä mitään uusia toimenpiteitä työllistämisen esteiden poistamiseksi.

Aho sanoo budjettikannanotossaan, että näpertely tuloverotuksen yksityiskohdilla ei riitä, jos työllistämiseen ei ole taloudellisia edellytyksiä.
-Hallitus on rakentanut talouspolitiikkansa pelkästään nopean talouskasvun varaan. Se on huono valinta, sillä se merkitsee alistumista suurtyöttömyyden jatkumiseen, Aho sanoo.

Kristilliset: Korkeatuloiset eivät tarvitse verohelpotuksia

Korkeatuloiset eivät tarvitse verohelpotuksia, arvosteli kristillisen liiton eduskuntaryhmä hallituksen uutta budjettiesitystä Oulussa. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Toimi Kankaanniemen mielestä hallitus ajaa hyväosaisten etuajopolitiikkaa, johon valtiontaloudella ei olisi varaa. Kankaanniemen mukaan hallituksen tekemät veroratkaisut eivät myöskään paranna työllisyyttä, vaikka sen pitäisi olla hallituksen tärkein asia.

Kristillisten eduskuntaryhmä pitää hallituksen työllistämislinjaa toivottomana. Sen mielestä työpaikkojen syntymiseksi tarvitaan ehdollisia kannustimia. Kannustin olisi esimerkiksi tarjota työnantajille mahdollisuus työllistää sotu- ja työttömyysvakuutusmaksujen sijasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.