Mainos

Aho arvostelee oikeuslaitoksen toimintaa

Aho arvioi, että muutoinkin lainkäytön monimutkaistuminen heikentää kansalaisten oikeusturvaa. Hän muistutti vallan kolmijaosta, jossa on yhtenä pilarina riippumaton oikeuslaitos.

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho arvostelee oikeuslaitosta ja hallintoa. Ne ovat hänen mukaansa tehneet tavan takaa päätöksiä, jotka ovat ristiriidassa tavallisen kansan oikeustajun kanssa. Aho puuttui asiaan tänään avatessaan keskustan puoluekokouksen Mustasaaressa.

Hän arvioi, että muutoinkin lainkäytön monimutkaistuminen heikentää kansalaisten oikeusturvaa. Aho muistutti vallan kolmijaosta, jossa on yhtenä pilarina riippumaton oikeuslaitos. Poliitikot eivät voi eivätkä saa puuttua oikeudenkäyttöön. Toisaalta oikeuslaitoksen on itse huolehdittava siitä, että sillä on kansalaisten luottamus.

Aho kiirehti valtiosääntöuudistusta. Sen yhteydessä on tarkoitus luopua vanhasta vaatimuksesta, jonka mukaan oikeusministerin ja yhden muun valtioneuvoston jäsenen on oltava lainoppineita.

-Viimeaikaisten tapahtumien valossa uudistuksen voimantuloa pitäisi mielestäni kiirehtiä niin, että sitä voitaisiin soveltaa jo seuraavaa hallitusta muodostettaessa. Ummehtuneen tilanteen voisi kenties parhaiten puhkaista henkilö, joka voisi aidosti katsoa oikeuslaitosta ja sen toimintatapoja terveellä lautamiesjärjellä, Aho sanoi.

Keskusta aloitti tänään Mustasaaressa kolmipäiväisen puoluekokouksensa, jossa linjataan puolueen politiikkaa seuraavalle vaalikaudelle. Keskeisiä asiakysymyksiä ovat työreformi, aluekehityksen tasapainoittaminen sekä perhe- ja sosiaalipolitiikan tavoitteet. Henkilövalinnat ovat ohjelmassa lauantaina. Puheenjohtaja Aho ja puoluesihteeri Eero Lankia saavat kaksivuotisen jatkoajan yksimielisesti, mutta kolmesta varapuheenjohtajasta joudutaan äänestämään. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.