Mainos

Aho arvostelee Ahtisaarta

Keskustan puoluejohtajan Esko Aho arvosteli tänään Tukholmassa pitämässään lehdistötapaamisessa teräväsanaisesti presidentti Martti Ahtisaarta. Lisäksi Aho peräänkuulutti Suomeen nykyistä suurempaa taloudellista nationalismia. Hän sanoi näkevänsä riskejä siinä, että yhä suurempi osa suomalaisista yrityksistä joutuu ulkomaiseen omistukseen.

Keskustajohtaja arvostelee kärkevästi presidentti Martti Ahtisaarta.
-Ahtisaarella on suuria vaikeuksia. Hänen luonteessaan on puutteita ja hän on tehnyt virheitä. Hän on halunnut luoda presidentille amerikkalaismallisen roolin, Aho sanoo.
-Se ei toimi meillä. Suomen kansa haluaa presidentin, joka on päivänpolitiikan yläpuolella. Ahtisaari ei ole halunnut pitää sitä etäisyyttä päivänpolitiikkaan, jota Suomen kansa toivoo.
Aho halusi myöhemmin selventää lausuntoaan Suomen Tukholman-suurlähetystön kautta ja sanoi viitanneensa Ahtisaaren poliitikon persoonaan eikä niinkään hänen luonteeseensa ihmisenä.

Ahon piti Tukholmassa Ruotsin mukaantuloa Euroopan raha- ja valuuttaliittoon Emuun hyvin tärkeänä Suomelle. Hänen mukaansa keskusta joutuu nyt elämään sen tosiasian kanssa, että Suomi on mukana rahaliitossa. Hän sanoi haluavansa myötävaikuttaa myös Ruotsin, Tanskan ja Britannian saamiseksi mukaan Emuun.

Tukholmassa oli esillä myös kevään eduskuntavaalit. Ahon mukaan hallituksen muodostaminen eduskuntavaalien jälkeen olisi annettava suurimman puolueen tehtäväksi. Aho uskoo, että asemaan nousee keskusta. Vaalien jälkeisestä yhteistyöstä sosiaalidemokraattien tai kokoomuksen kanssa Aho sanoo, että vaalien tulos ratkaisee yhteistyökuviot.

Aho puuttui Tukholmassa myös ulkomaalaisomistuksen lisääntymiseen suomalaisissa yrityksissä. Hänen mukaansa suomalaisella omistuksella tulisi olla suurempi rooli suomalaisissa yrityksissä. Aho toivoo, että suomalaista omistusta voitaisiin tukea lakimuutoksin.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.