Mainos

Ahdistelusta vankilaan joutunut kosti – puukotti veljensä ja äitinsä kanssa naisen kuoliaaksi

Intiassa veljekset puukottivat naista useita kertoja – koska hän oli uskaltautunut valittamaan toisen veljen ahdisteluista poliisille, kertoo The Times of India.

19-vuotias Meenakshi maksoi hengellään siitä, että hän uskaltautui vastustamaan häntä vaaninutta miestä. 22-vuotias Jai Prakash ja hänen äitinsä joutuivat vankilaan vuonna 2013, kun Meenakshi teki ahdistelusta ilmoituksen poliisille. Prakashien perhe painosti Meenakshia vetämään rikosilmoituksen pois. Hän ei kuitenkaan tehnyt sitä.

Nyt, pari vuotta myöhemmin, Prakash vapautui vankilasta, ja päätti kostaa Meenakshille.

Meenakshi ja hänen naapurinsa olivat palaamassa viime torstaina kauppareissultaan kotiin Delhissä, kun hänen entinen vaanijansa esti matkanteon ja aloitti irstaan kommentoinnin naiselle.

Todistajien mukaan Meenakshi ei jäänyt kuuntelemaan Prakashin solvaamista hiljaisena, vaan laittoi miehelle kampoihin. Todistajien mukaan Prakash suivaantui vastalauseista, ja veti esiin veitsen. 

Prakashin mukana olleet veli ja hänen äitinsä ottivat Meenakshia kiinni hiuksista ja käsivarsista. Ennen kuin Meenakshin mukana ollut naapuri ehti reagoida, oli Prakash jo ehtinyt puukottaa Meenakshia olkapäähän ja vatsaan.

Uhri yritti paeta

Todistajat kertoivat Meenakshin huutaneen apua, ja päässeen Prakashin äidin ja veljen otteesta irti kuin ihmeen kaupalla. Meenakshi lähti juoksemaan kohti kotiaan, ja Prakashin veljekset lähtivät takaa-ajoon.

Meenakshi onnistui pääsemään sisälle naapurinsa taloon, mutta kompastui, jolloin veljekset raahasivat hänet takaisin ulos ja iskivät häntä uudestaan veitsellä.

Meenakshin äiti kiiruhti ulos kuullessaan hälyä ulkona.

– Hän makasi verilammikossa ja veljekset iskivät häntä puukolla. Kun yritin työntää heitä pois, Jai Prakash löi minua veitsellä olkapäähän ja viilsi rannettani, uhrin äiti Usha Rani kertoo.

Myös muut naapurit väittävät yrittäneensä estää veljesten teon, mutta miesten kerrottiin heiluttaneen veitsiä ja uhkailleen naapureita, ennen kuin he pakenivat.

Useat intialaiset naiset ovat kohdanneet vaanijoidensa koston

Intiassa on sattunut jo useita tapauksia, joissa naisen entinen vaanija on kostanut vankilasta päästyään – yleensä heti ensimmäisen mahdollisuuden koittaessa.

Viime syyskuussa nuori mies, joka oli joutunut vankilaan vuokralaisensa tyttären ahdistelusta, puukotti tyttöä vapauduttuaan 13 kertaa. Puukotus tapahtui vain kaksi kuukautta sen jälkeen, kun mies oli päässyt vankilasta.

The Times of India -lehden mukaan tapauksen olisi pitänyt olla herätys hallitukselle ja poliisille. Naisia olisi täytynyt suojella paremmin heidän entisiltä vaanijoiltaan. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut.

Vuoden 2014 toukokuussa opiskelija tappoi itsensä, koska häntä ahdisteltiin ja seurattiin jatkuvasti. Itsemurhaviestissään hän mainitsi yhden naapureistaan ahdistelijaksi.

Viime helmikuussa kaksi miestä puukotti 29-vuotiasta naista kymmenen kertaa kaupassa Delhissä.

Rikosilmoituksia tehdään kostoista huolimatta

Intialaiset naiset ovat kostoiskuista huolimatta rohkaistuneet tekemään rikosilmoituksia ahdistelijoistaan ja valitukset seksuaalisesta häirinnästä ovat lisääntyneet koko ajan.

Tämän vuoden kesäkuussa poliisi rekisteröi Delhissä 964 raiskausta ja 2323 "naisiin kohdistuvan haureuden" tapausta.

Oikeusasiantuntijoiden mukaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetyt vapautetaan yleensä vuoden sisään. Raiskaajat vapautetaan takuusummaa vastaan viimeistään kahden vuoden jälkeen.

Naisaktivistien mukaan ongelma on yhteiskunnan asenteessa. 

– Kun poliisit kirjaavat rikoksen ylös ja syytetty pidätetään, ajatellaan, että ongelma on selvitetty, naisaktivisti Kavita Krishnan sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.