Mainos

Ahdistelujupakka eduskunnassa jatkuu

Julkisuudessa on nostettu esiin väitteitä, joiden mukaan seitsemän kansanedustajaa on syyllistynyt seksuaaliseen ahdisteluun. Asiantuntija suosittelee, että nämä edustajat miettisivät oikeusjutun nostamista, jos syytökset koetaan perättömiksi.

Seksuaalista ahdistelua koskeva jupakka eduskunnassa tulee jatkumaan, ehkä vielä pitkäänkin. Se tulee varmasti myös vaikeuttamaan eduskunnan työskentelyilmapiiriin. Julkisen sanan neuvostoon asia todennäköisesti viedään ja käräjöintiäkin saattaa olla luvassa.

MTV:n uutisten politiikan toimittaja Timo Haapala arvioi aamulla, että asiasta puhutaan varmasti tänään eduskunnan käytävillä. Haapala toteaa, että kohu vaikuttaa varmasti myös ilmapiiriin.

Viime viikolla MTV3.fi:n haastatteleman oikeustieteen tohtorin, viestintäoikeuden tutkijan Päivi Tiilikan mukaan tilanne on kaksijakoinen.

- Mikäli näitä seitsemää kansanedustajaa on syytetty ilman perusteita on heillä oikeus nostaa kunnianloukkaussytte mediaa kohtaan. Toisaalta jos näille väitteille on riittävät perusteet on äänestäjillä oikeus tietää ahdistelijoista.

-Asia riippuu varsin keskeisesti siitä onko esitetyille ahdisteluväitteille riittäviä perusteita.

Tiilikka korostaa että kun on kysymys kansanedustajista ja laitoksesta joka kriminalisoi ahdistelun ja häirinnän, niin medialla on oikeus mainita nimet. Uhrien nimien julkistamisen kannalla Tiilikka ei ole.

Lue myös Timo Haapalan blogi: "Seksiblogi"

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.