Ahdistelijoiden nimien julkaisussa ainesta oikeusjuttuun

MTV3.fi:n haastatteleman oikeusoppineen mukaan kansanedustajilla on oikeus nostaa kunnianloukkaussyyte mediaa kohtaan, mikäli ahdistelusyytteet ovat perusteettomia.

Eduskuntaa koskeva ahdistelukeskustelu käy kuumana. (alkuperäinen juttu: ) Nyt ne seitsemän kansanedustajaa, jotka on nimetty ahdistelijoiksi, uhkaavat nostaa syytteen kunnianloukkauksesta. MTV3.fi:n haastatteleman oikeustieteen tohtorin, viestintäoikeuden tutkijan Päivi Tiilikan mukaan tilanne on kaksijakoinen.

- Mikäli näitä seitsemää kansanedustajaa on syytetty ilman perusteita on heillä oikeus nostaa kunnianloukkaussytte mediaa kohtaan. Toisaalta jos näille väitteille on riittävät perusteet on äänestäjillä oikeus tietää ahdistelijoista.

-Asia riippuu varsin keskeisesti siitä onko esitetyille ahdisteluväitteille riittäviä perusteita.

Tiilikka korostaa että kun on kysymys kansanedustajista ja laitoksesta joka kriminalisoi ahdistelun ja häirinnän, niin medialla on oikeus mainita nimet. Uhrien nimien julkistamisen kannalla Tiilikka ei ole.

- Tämä on moraalinen kysymys, jos se menee esitutkintaan. Silloin esitettyjen väitteiden kertojien nimet saattavat tulla julkisuuteen, mutta jos yleisesti ajatellaan että on kyse ahdistelusta ja ahdistelurikoksen uhrista, niin en näe mitään syytä että uhrien pitäisi ainakaan lehdistössä tai muuten tiedotusvälineissä esiintyä.

Lue myös:

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat