Mainos

Agenttilista netissä kuohuttaa Britanniaa

Britanniaa kuohuttaa internetissä julkaistu lista, joka nimeää 117 brittivakoojasta eripuolilla maailmaa. Vakoojaluettelo paljastaa jotain brittien toiminnasta myös Suomessa.

Internetissä on julkaistu lista, joka nimeää 117 Britannian sotilastiedustelupalvelun agenttia, eli vakoojaa, eri puolilla maailmaa. Brittihallituksen mukaan listalla on vakoojia mutta myös virkamiehiä, joilla ei ole mitään tekemistä tiedustelupalveluiden kanssa.

Yksi vakoojiksi nimetyistä oli sijoitettuna Suomeen 1970-luvulla. Muutama muukin listalle joutuneista on mahdollisesti työskennellyt Suomessa. Niitä brittivakoojia, jotka tänään ehkä pitävät asemapaikkanaan Helsinkiä, luettelo ei paljasta. Vaikka listan nimistä suurin osa on varmasti ollut muiden maiden turvallisuusviranomaisten tiedossa jo pitkään, vakoojien paljastuminen on Britannialle äärimmäisen nöyryyttävä asia.

Jonkin asteisia diplomaattisia yhteenottojakin on odotettavissa, varsinkin entisen Jugoslavian alueella. Siellä toimivista agenteista lista paljastaa useita.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.