Mainos

Agenda 2000 -päätökset ensi vuoteen

Lopulliset päätökset mm. EU:n maatalouspolitiikkaa uudistavasta Agenda 2000 -ohjelmasta tehtäneen vasta Suomen puheenjohtajakaudella eli ensi vuoden loppupuoliskolla. Pääministeri Paavo Lipponen päätyi tähän näkemykseen keskusteltuaan tänään Brysselissä Euroopan komission jäsenten kanssa.

Lipponen muistutti, että nyt täytyy varautua viipeisiin. Jo pitkään on tiedetty, että Saksan vaalit ensi syksynä pitkittävät tilannetta. Vasta niiden jälkeen päästään ratkaisuihin kiinni. Käytyjen keskustelujen ja aiempien kirjeenvaihdon perusteella Lipponen sanoi olevansa vakuuttunut, että Suomen maatalouden erityisongelmat otetaan huomioon lopullisessa ratkaisussa. Lipponen korosti, että ratkaisuun pääseminen vaatii kuitenkin kovasti työtä ja suomalaisilta kärsivällisyyttä. Suomalaisille on myös tärkeä valita se oikea ajankohta, jolloin vaadittavaan kädenvääntöön ryhdytään.

Komissio on selkeästi ottanut huomioon Suomen maatalouden erityistilanteen. Tästä kielii se, että komissio on päättänyt käyttää entistä enemmän suomalaista asiantuntemusta ratkaisun valmistelussa. Komissiolta on muutaman viikon kuluessa tulossa esitys Suomen ratkaisun yksityiskohdista. Suomi on lähtenyt siitä, että maatalouspolitiikan muutoksen aiheuttamat tulonmenetykset viljelijöille korvataan kokonaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.