Mainos

Aftonbladet: Eronnut ruotsalaisministeri osti seksiä

Ruotsalainen iltapäivälehti Aftonbladet väittää, että Ruotsin työministerin paikalta eronnut Sven Otto Littorin olisi ostanut seksiä.

Lehti kertoo kysyneensä Littorinilta seksinostosta ensimmäistä kertaa jo tiistai-iltana Visbyn lentokentällä tehdyssä yllätyshaastattelussa. Littorin ei silloin suostunut kommentoimaan väitettä Aftonbladetille.

Lehti kertoi odottaneensa Littorinin kommenttia ja siksi julkaisi jutun vasta tänään.

Littorin kuitenkin soitti yllätyshaastattelun jälkeen pääministeri Fredrik Reinfeldtille ja ilmoitti eroavansa hallituksesta.

Keskiviikkona Littorin ilmoitti julkisesti erostaan, jota pidettiin yllättävänä. Syyksi hän kertoi pitkittyneen huoltajuuskiistan entisen vaimonsa kanssa. Hän myös syytti mediaa lastensa ahdistelusta.

- Erooni on kolme syytä. Heidän nimensä ovat Emma, Gustav ja Arvid, itkuinen ministeri sanoi erotessaan.

- Lapset ovat maksaneet kovan hinnan julkisesta työstäni.

Tänään selvisi myös, että Littorin oli kertonut pääministeri Reinfeldtille Aftonbladetin väitteistä jo tiistai-illan eroilmoituksen yhteydessä.

- Hän kertoi, mistä asiasta häntä on syytetty ja sanoi, ettei väite pidä paikkansa, tiedotustilaisuuden aiheesta tänään pitänyt Reinfeldt myönsi.

Kohu julki vaalien alla

Ruotsissa seksinosto on ollut laitonta vuodesta 1999. Rikoksesta rangaistaan yleensä sakoilla, joskus myös vankeustuomiolla.

Littorinin väitetystä seksinostosta ei ole käynnissä poliisitutkintaa. Aftonbladet nojasi väitteessään 30-vuotiaan naisen tarinaan. Nainen kertoo harrastaneensa Littorinin kanssa seksiä maksua vastaan vuonna 2006. Littorin ei tuolloin ollut ministeri.

Aftonbladet kertoi saaneensa haltuunsa asiakastietoja naisen tietokoneelta. Joukossa on myös Littorinin silloinen puhelinnumero. Nykyään numero kuuluu esikoululle, joka on vahvistanut lehdelle numeron olleen aiemmin Littorinin käytössä.

Sekä Littorin että Reinfeldt edustavat Ruotsin suurinta hallituspuoluetta, maltillista kokoomusta. Seuraavat valtiopäivävaalit ovat edessä jo syykuun puolivälissä.

Pääministeri Reinfeldt oli tänään haluton arvioimaan, miten kohu saattaa vaikuttaa syksyn vaalitulokseen.

(MTV3 - STT - TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.