Mainos

Afroditen lahjat arkipäivään

Mikä tuoksu saa sinut syttymään? Mikä maku hyväilee kieltäsi ja mieltäsi? Erilaiset lemmenjanoa nostattavat tuotteet suklaasta tuoksuihin ja öljyihin tuovat piristystä arkeen ja parisuhteeseen.

Kiirettä, kiirettä ja kiirettä. Kun pääset työpäivän päätteeksi vihdoin kotiin, kotoa löytyy kärttyisä mies, ja sohvannurkasta kasa likaisia vaatteita. Mutta mitäpä jos kotona odottaisikin se ihana mies, johon jo kauan sitten rakastuit. Sohvapöydällä silmäsi osuisivat aromaattisiin öljypulloihin, suussa sulavaan suklaaseen ja ilmassa leijuisi huumaava parfyymin tuoksu?

Suklaaseen on kätketty Amorin nuoli

Suklaan yhteydessä on näihin päiviin asti käytetty sanaa pahe. Keski-Amerikan Maya-intiaaneille kaakaopuu sen sijaan oli pyhä kasvi. He uskoivat, että kaakaonsiemenet olivat jumalten lahja ihmiselle. Mayat käyttivät kaakaota paitsi mieskunnon kohottamiseen, myös lukuisien sairauksien hoitoon.

Nyt meidänkin kulttuurissamme paheesta on tulossa hyve. Tiedetään, että suklaassa on useita mielialaan vaikuttavia ainesosia. Kun syöt suklaata, fenyletylamiinin määrä aivoissa nousee. Ihminen kokee tuolloin rakastumisen kaltaisia tuntemuksia. Lisäksi fenyletylamiini kohottaa mielialaa sekä lisää onnellisuuden tunnetta.

Suklaassa oleva kaakaovoi vaikuttaa myös aivojen serotoniinitoimintaan. Tämä hermovälittäjäaine vaikuttaa paitsi mielialaan, myös seksuaalisiin tuntemuksiin. Kun endorfiinit elimistössämme lisääntyvät, koemme hyvänolon tunteita.

Ei ole samantekevää millaista suklaata syömme, vaan oleellista suklaan myönteisten vaikutusten kannalta on, että siinä pitää olla suuri kaakao- ja kaakaovoipitoisuus. Yleensä suuria pitoisuuksia on muun muassa tummassa suklaassa ja kaakaossa.

Tuoksu on intiimi viesti

Ihminenkin elää tuoksujen maailmassa. Mikäli annat tuoksun lahjaksi, on lahjan saaja tunnettava hyvin, sillä tuoksu on lahjana hyvin intiimi. Tuoksu kietoutuu osaksi käyttäjänsä persoonaa. Voi sanoa, että sopiva tuoksu löytää tiensä suoraan sydämeen.

Ikä ja elämäntilanne vaikuttavat tuoksumieltymyksiin hyvin paljon. Raikkaat hedelmäiset tuoksut sopivat monesti nuorille, raskaammat mausteiset tuoksut taas jo kypsemmälle naiselle. Seksuaalisten savumerkkien lähettämiseen on omat tuoksunsa, ja paljonhan voi päätellä jo tuoksujen nimistä. Jos tuoksu kantaa nimeä hypnoosi tai magnetismi, niin tuskin se on tarkoitettu käytettäväksi yksinomaan työpalaverissa.

Nuori nainen tai mies kokeilee tuoksuja, mutta kun ikää tulee, oma mieltymyskin on jo hyvin tiedossa tuoksujen suhteen.

Puhdas ihminen tuoksuu hyvälle ja niinpä tuoksutkin tulisi suihkuttaa puhtaalle iholle. Liiallinen parfyymien käyttö karkottaa ihmiset ympäriltä muutenkin, ja orastavan suhteen se tappaa takuuvarmasti. Tuoksu siis viestii jotain, eikä sen tarkoitus ole peittää käyttäjästään mitään. Ihmisen ominaistuoksu muuttuu esimerkiksi hormonitoiminnan mukaan. Kuukautiskierto, e-pillerit tai hormonilääkitys vaikuttavat siihen, miltä parfyymi ihollasi tuoksuu.

Parfyymien tuoksumaailmaan on talletettu kukkien koko salaperäinen ja lumoava tuoksumaailma. Ruusu, jasmiini... Ei ihme, että ennen vanhaan kun miesten ja naisten kanssakäyminen oli rajattua ja säännöt tiukat, kukat olivat hyvin merkittävä tunteiden viestittämismuoto.

Aromaattiset öljyt piristävät rakkauselämää

Parisuhteessa kannattaisi muistaa, että öljyt kuuluvat muuallekin kuin paistinpannulle tai auton moottoriin. Eteerisistä öljyistä löytyy lukuisia sellaisia parisuhdeöljyjä, jotka tuovat suhteeseen potkua. Hormonaalista toimintaa tasauttavat öljyt vaikuttavat lähinnä sen kautta, että ne kohottavat mielialaa. Jasmiiniöljy esimerkiksi säätelee sukupuolista energiaa.

Santelia on käytetty parantamaan seksuaalisia haluja kuten myös patsulia. Öljyillä voi saada helpotusta ihmistä monesti syvästi koskettaviin ongelmiin kuten impotenssiin ja seksuaaliseen kylmyyteen. Perinteisesti tähän on käytetty ruusua.

Mausteista ja yrteistä muun muassa persilja, rosmariini, salvia, inkivääri ja basilika lukeutuvat rakkausmausteisiin. Myös sinapin sanotaan lisäävän seksuaalisia haluja. Näyttäisi siis siltä, että jos kannattaa kokeilla aromaattisia öljyjä, niin ehkä viinikin kannattaa vaihtaa yrttiteehetkeen oman kullan kainalossa.

Kannattaa muistaa, että öljyt ovat usein hyvin voimakkaita ja arvaamattomia. Niiden käyttöön kannattaa tutustua huolellisesti.

Teksti: Anne Martikainen

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.