Mainos

Afrikan unioni lähettää rauhanturvaajia Somaliaan

Toistaiseksi vain Uganda on luvannut sotilaitaan Afrikan unionin rauhanturvaoperaatioon.

Afrikan unioni lähettää lähes 8000 rauhanturvaajaa sodan repimään Somaliaan.

Joukkojen on tarkoitus turvata rauhaa alueella puoli vuotta. Rauhanturvaajien tehtäviin kuuluu humanitaarisissa toimissa auttaminen ja Somalian tilanteen vakauttaminen.

Tähän mennessä vain Uganda on luvannut sotilaitaan operaatioon. Esimerkiksi Angola on ilmoittanut, ettei se lähetä joukkojaan Somaliaan.

Islamistikapinalliset ja hallituksen joukot ovat taistelleet useita viikkoja Somaliassa. Etiopia on tukenut hallituksen joukkoja.

AU: Somalia tarvitsee kipeästi rauhanturvaajia

Afrikan unionin mukaan hyökkäys Somalian presidentin virka-asuntoon todistaa maan tarvitsevan tehokasta rauhanturvaoperaatiota. Unioni oli eilen juuri päättänyt lähettää yli 7000 rauhanturvaajaa levottomaan Somaliaan, kun presidentin asunnon ympärillä Mogadishussa puhkesi kiivas taistelu.

- Tämä kertoo, että joukot on lähetettävä maahan niin pian, kuin on mahdollista, AU:n turvallisuusneuvoston puheenjohtaja Said Djinnit sanoi tänään. AU:n resurssipulan pelätään rajoittavan joukkojen toimintaa.

Presidentti Abdullahi Yusuf selvisi illan hyökkäyksestä ehjin nahoin, mutta virka-asuntoon osui useita kranaatteja. Yusuf muutti Mogadishuun vasta alle kaksi viikkoa sitten Baidoan kaupungista, missä maan väliaikainen hallitus piti majaa islamistien hallitessa Mogadishua.

Taistelut Mogadishussa jatkuivat aamulla. Islamistiliikkeen kannattajat väijyivät Etiopian armeijan saattuetta kaupungin laidalla. Tulitaistelu päättyi hyökkääjien pakoon.

Etiopian armeija, joka tukee Somalian hallitusta taistelussa islamisteja vastaan, ei antanut tietoja uhrien määrästä illan ja aamun taisteluissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(19.1.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.