Mainos

Afrikan maat: Lisää YK-joukkoja Sierra Leoneen

Afrikan maat vaativat YK:n turvallisuusneuvostoa päättämään Sierra Leonessa olevien YK-joukkojen vahvistamisesta. YK:n rauhanturvaajien voimavarat eivät ole missään vaiheessa olleet "tilanteen vaatimusten tasalla", sanoi Algerian YK-suurlähettiläs Abdallah Baali.

Sotilaat evakuoivat siviileja sissisodan jaloista

Hän puhui afrikkalaisten valtioiden ryhmän nimissä sen jälkeen kun turvallisuusneuvosto oli viime yönä kokoontunut erityisistuntoon käsittelemään Sierra Leonen tilannetta. YK:n pääsihteeri Kofi Annan ei asettunut vastustamaan Afrikan maiden ajatusta. Hän varoitti, että YK:n epäonnistuminen olisi vakava takaisku YK:n ja Afrikan maiden väleille.

Annan vaati myös Sierra Leonen vapautusrintaman RUF:n sissejä vapauttamaan hallussaan olevat noin 500 YK:n rauhanturvaajaa. Sierra Leonen pääkaupungissa Freetownissa tilanne oli YK:n tietojen mukaan jännittynyt, mutta rauhallinen sen jälkeen kun hallituksen joukot ja rauhanturvaajat olivat lyöneet sissit takaisin torstaina. Noin 20 000 ihmistä lähiseudun kylistä on viime päivinä paennut sotaa Freetowniin.

RUF:n johdossa eripuraa

Kapinallisten johdon rivit rakoilivat, kun liikkeen kärkihahmoihin kuuluva Peter Vandy irtisanoutui RUF:n johtajan Foday Sankohin toiminnasta. Vandyn televisiossa ja radiossa myöhään eilen lukeman lausunnon mukaan Sankoh on tehnyt tappamisesta Sierra Leonessa "ikuista". Vandy sai ministeripaikan heinäkuun 1999 rauhansopimuksen myötä, jolloin kapinalliset otettiin mukaan hallitukseen. Ministerinä Vandyn vastuulla ovat maankäyttö, asuntoasiat ja ympäristö.
(STT-DPA-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.