Mainos

Afrikan maat huippukokoukseen Darfurin alueesta

Neuvottelut Darfurin tilanteesta keskeytettiin viime vuonna, kun osapuolet syyttivät toisiaan tulitaukosopimuksen rikkomisesta.

Tshadin, Egyptin, Libyan ja Sudanin johtajat kokoontuvat huhtikuun jälkipuoliskolla Egyptiin keskustelemaan Sudanin Darfurin alueen ongelmasta, ilmoitti Egyptin ulkoministeri Abdul Gheit eilen illalla.

Kokouksen tarkoituksena on auttaa ratkaisun löytämisessä Darfurin tilanteeseen. Kokous pidetään 20. huhtikuuta Sharm el-Sheikhissä. Darfurin alueen kapinallisten ja hallituksen välisissä neuvotteluissa ei ole saavutettu edistystä. Neuvottelut keskeytettiin viime vuonna, kun osapuolet syyttivät toisiaan tulitaukosopimuksen rikkomisesta. Yhteenottoja on ollut yli kahden vuoden aikana.

YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi perjantaina päätöslauselman, jonka mukaan Darfurin alueella rikoksiin syyllistyneitä lähetetään kansainväliseen rikostuomioistuimeen ICC:hen Haagiin tuomittaviksi.

Sudan ilmoitti heti olevansa tyytymätön turvallisuusneuvoston päätökseen, ja eilen Sudan luonnehti päätöstä kansallisen itsemääräämisoikeuden loukkaukseksi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.