Mainos

MTV Ukrainassa: Ukrainan joukot tarkastavat ajoneuvoja tiellä Slovjanskiin

Ukrainan joukot ovat pystyttäneet tarkastuspisteen tielle, joka johtaa itäiseen Slovjanskin kaupunkiin. Uutistoimisto AFP:n ja paikalla olevan MTV Uutisten kirjeenvaihtajan mukaan kaikki Slovjanskiin pyrkivät ajoneuvot pysäytetään ja tarkastetaan.

– Tankkeja ja helikoptereita on 40 kilometrin päässä Slovjanskista pohjoiseen, kertoo MTV Uutisten Petri Saraste.

AFP:n mukaan paikalla on parikymmentä panssaroitua ajoneuvoa ja useita busseja, joissa on Ukrainan erikoisjoukkoja.

Ukrainan asevoimat on aloittanut erikoisoperaation Itä-Ukrainassa Kramatorskin kaupungissa, kertoo uutistoimisto Interfax.

Ukrainalainen kenraali sanoi uutistoimisto AFP:lle, että jos Itä-Ukrainan aseelliset ryhmät eivät laske aseitaan, heidät tuhotaan.

Venäjä-mieliset joukot pitävät yhä hallussaan hallintorakennuksia useissa Itä-Ukrainan kaupungeissa. Ukrainalaiskenraali sanoo, että kapinajoukoilla on tukenaan Venäjän sotilaita.  

Ei ole tiedossa, onko tämä merkki siitä, että presidentti Oleksandr Turtshynovin julistama terrorismin vastainen operaatio on alkanut Itä-Ukrainassa. Venäjä-mieliset joukot pitävät yhä hallussaan monia hallintorakennuksia Slovjanskissa ja useissa muissa kaupungeissa.

Venäjä on varoittanut Ukrainaa tiukasti voimankäytöstä.

– Neuvottelukutsuja lähetettäessä ei voi samaan aikaan antaa rikollisia määräyksiä voimankäytöstä ihmisiä vastaan. Jos lähettää paikalle tankkeja, ei voi samaan aikaan neuvotella. Voimankäyttö tuhoaisi Geneven neljän osapuolen neuvottelujen mahdollisuudet, Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi.

Ukrainalaiskenraali: Laskekaa aseenne tai teidät tuhotaan 


Ukrainalainen kenraali varoittaa, että jos Itä-Ukrainan aseelliset ryhmät eivät laske aseitaan, heidät tuhotaan.

Venäjä-mieliset joukot pitävät yhä hallussaan hallintorakennuksia useissa Itä-Ukrainan kaupungeissa. Ukrainalaiskenraali sanoo, että kapinajoukoilla on tukenaan Venäjän sotilaita. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.