Mainos

AFP: Sieppaajat paenneet vankien kanssa

Uutistoimisto AFP kertoo, että filippiiniläissieppaajat ovat paenneet vankiensa kanssa. Toimiston mukaan sissit ovat peruneet täksi päiväksi suunnitellun neuvottelutapaamisen ja paenneet 21 vankinsa kanssa.

Tarkempia tietoja sieppaajien ja vankien väitetystä paosta ei ole.
Sissien odotettiin tänään ilmoittavan, vapauttavatko he joitakin panttivankeja. Aamulla ilmeni, että täksi päiväksi suunniteltu tapaaminen Filippiinien hallituksen edustajien ja muslimisissien välillä saattaisi peruuntua.

Filippiinien panttivankiryhmää 7.5.2000

Aiemmin viranomaiset olivat toiveikkaita sen suhteen, että tapaaminen järjestyisi ja vakavasti sairas saksalaisnainen vapautettaisiin. Filippiinien hallitus on asettanut lentokoneen toimintavalmiuteen siltä varalta, että Jolon saarella olevat sissit vapauttaisivat huonokuntoisimmat panttivangit.

Suomen erityislähettiläänä tilannetta paikan päällä seuraava Holger Rotkirch sanoi aiemmin olevansa toiveikas saksalaisnaisen vapauttamisen suhteen. Hän kuitenkin pelkää, ettei muita vankeja vapauteta vielä pitkään aikaan, sillä saksalaisnaisen vapauttaminen ei takaa vapautta muille vangeille.

Abu Sayyaf -muslimisissit tavanneet neuvottelijat eivät päässeet lähelle panttivankeja. Heidän onnistui silti toimittaa leiriin lääkkeitä sissien välityksellä. Kolmatta viikkoa jatkuneessa draamassa Jolon saarella on panttivankeina 21 ulkomaista turistia. Heidän joukossaan on kaksi suomalaismiestä.

Lipponen tapaa Solanan

Pääministeri Paavo Lipponen vierailee tänään Brysselissä tapaamassa EU-komissaareja sekä belgialaista kollegaansa. Lipposen on määrä tavata myös EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana. Solana on vielä tänään palaamassa Indonesiasta, jonne hän matkusti viemään EU:n vaatimusta panttivankikriisin pikaisesta ratkaisusta.

Lipposen on määrä keskustella Brysselissä panttivankien lisäksi ainakin EU:n elintarvikevirastosta, jota Suomi havittelee Helsinkiin. Lisäksi aiheina ovat EU:n laajentuminen sekä jäsenyysneuvottelut.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.