Mainos

Afganistanista löydettiin pernaruttoa

Afganistanista on löydetty hyvin pieniä määriä pernaruttoa, kertoi Yhdysvaltain asevoimien komentaja Richard Myers tänään.

Pernaruton alkuperästä ei ole kuitenkaan varmuutta. Positiiviseksi osoittautuneita näytteitä otettiin viidestä tai kuudesta kohteesta, joiden uskotaan olleen terroristijärjestö al-Qaidan käytössä. Myersin mukaan sekin on mahdollista, että tavatut pernaruttobakteerit ovat muodostuneet luonnollisesti.

Yhdysvallat on saanut käsiinsä välineistöä, jota on mahdollisesti käytetty bioaseiden kehittelyssä. Myersin mukaan hylätystä laboratorioista Kandaharissa ei löydetty kuitenkaan kaikkia bioaseiden valmistuksessa käytettäviä tarpeita.

Yhdysvaltain joukot löysivät viikonloppuna myös asevaraston itäisessä Afganistanissa, Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon ilmoitti tänään. Asevarastossa oli konekiväärien lisäksi pommin rakentamisessa käytettäviä materiaaleja. Samasta luolasta löydettiin Pentagonin mukaan myös muutamia tietokoneita, passeja, puhelinmuistioita, karttoja ja pommin rakentamisohjeita.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.