Mainos

Afganistanissa verisin päivä yli vuoteen

Noin 60 ihmisen kerrotaan saaneen surmansa Afganistanissa viimeisen vuorokauden aikana.

Tämä päivä on ollut Afganistanissa levottomin ja verisin yli vuoteen. Noin 60 ihmisen kerrottiin saaneen surmansa myöhään eilen alkaneissa tulitaisteluissa ja pommi-iskuissa ympäri maata.

Tuhoisin yksittäinen turma sattui aamulla Helmandin maakunnan pääkaupungin Lashkar Gahin lähettyvillä, kun ainakin 17 ihmistä sai surmansa pommin räjähdettyä pikkubussissa. Maakunnan turvallisuuspäällikön Abdul Rahman Sabirin mukaan kuolleista puolet oli lapsia.

Sabir arvioi, että pommi-isku oli Talebanin ja al-Qaida-verkoston työtä.

- Meillä on tietoja siitä, että he suunnittelevat lisää pommihyökkäyksiä, hän jatkoi.

Mahdollista on, että pommi-isku oli vahinko. Pommia oltiin ehkä kuljettamassa Lashkar Gahiin räjäytettäväksi ensi viikolla itsenäisyysjuhlallisuuksien aikana.

Hallitus vaikeuksissa

Taisteluita käytiin myös Uruzganin maakunnassa, jossa 25 taistelijan sanottiin kuolleen yhteenotoissa erotetun korkea-arvoisen virkamiehen ja hänen seuraajansa kannattajien välisissä yhteenotoissa. Hallituslähteet puolestaan kertoivat 16 Taleban-liikkeen soturin ja viiden hallituksen sotilaan kuolleen tulitaisteluissa maan kaakkoisosassa Khostin maakunnassa. Sotilaat saivat myös vangittua muutamia talebaneja.

Myöhään eilen osansa levottomuuksista saivat myös Yhdysvaltain sotilaat, kun heidän tukikohtaansa Asadabadissa, Kabulin koillispuolella, ammuttiin kaksi ohjusta.

Hallitus on pyytänyt useaan otteeseen Naton johtamia rauhanturvajoukkoja auttamaan maan rauhoittamisessa, mutta toistaiseksi joukot ovat pysyneet Kabulissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.