Afganistanissa raivostuttiin amerikkalaisista palloista

Amerikkalaissotilaiden jakamissa jalkapalloissa oli Saudi-Arabian lippu, jossa lukee islamilainen uskontunnustus. Afganistanilaisten mielestä uskontunnustus ei sovi potkittavaksi.

Yhdysvaltain joukkojen jakamat jalkapallot ovat johtanet mielenosoitukseen ja maanlaajuiseen kohuun Afganistanissa.

Amerikkalaissotilaat jakoivat jalkapalloja helikopterista tarkoituksenaan antaa afgaanilapsille hyvä mieli, mutta suunnitelma meni pahasti mönkään. Epäonnekseen sotilaat eivät tienneet, että osassa palloista oli Saudi-Arabian lippu, jossa lukee islamilainen uskontunnustus.

Uskontunnustusta, joka sisältää myös Allahin nimen, pidetään islaminuskossa syvässä arvossa, eikä sitä sovi käyttää missä vain. Khostin maakunnassa satakunta ihmistä lähti kaduille osoittamaan mieltään amerikkalaisten jalkapallotempausta vastaan.

- Se, että Koraanin lause lukee jossain, jota potkitaan jaloilla, olisi loukkaus missä tahansa muslimimaassa, pallojen herättämää närkästystä perusteli Afganistanin parlamentin jäsen Mirwais Jasini.

Myös useat Afganistanin uskonoppineet moittivat Yhdysvaltoja ajattelemattomuudesta. Yhdysvaltain armeija on pahoitellut tapausta ja vakuuttanut, että jalkapallojen tarkoituksena ei ollut loukata ketään.

(MTV3-STT-BBC)

Lue myös:

    Uusimmat